30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Çaykur TIR'ı Tokat'ta

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan Gezici Tanıtım TIR'ı Tokat'ta vatandaşlara ücretsiz çay servisi yaptı.


Çaykur Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, tanıtım amaçlı olarak ilk kez Tokat'a geldiklerini ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Türkiye'yi karış karış gezerek bütün şehir merkezlerinde çayın tanıtımını yaptıklarını ifade eden Batık, "Çaykur, Türkiye'nin ilk ve tek organik çayı. Halkımızın sağlığını düşündüğümüz için, hijyenik, tozsuz, duru, katkısız, organik çayını üretiyoruz. 51 çay üretim fabrikamız, 9 pazarlama bölge müdürlüğümüz, 20 bin işçimiz, 200 bin çay tarımı yapan çiftçimiz var. Milli markamız olan Çaykur'u halkımıza sunuyoruz" dedi.


Tanıtım TIR'larıyla Türk çayının dalından, bardağa kadar bütün aşamaları halka anlattıklarını ifade eden Batık, çay demlemenin püf noktalarını da şu şekilde özetledi: "Çay demlemek için çelik ya da porselen çaydanlık tercih edin. Çay suyunuz temiz ve kireçsiz olsun. Suyunuzu kaynattıktan sonra, her bardak için bir çay kaşığı çay koyun. Çayı demliğe dökün ve 15 dakika hiç açmayın, demliği karıştırmayın ve sallamayın, 15 dakika sonra çayınızı içebilirsiniz. 15 dakika demlenen çayı, 20 dakika içinde tüketmelisiniz. Tüketmediyseniz başka bir kaba boşaltın."


Çaykur TIR'ı sorumlusu Mehmet Tatoğlu ise Tokat Belediyesi'nde 14 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan 98 santimetre boyundaki Rizeli Murat Satar'a çay ikramı yaptı. Yıllardır Rize özlemi duyan ve arkadaşı Mehmet Tatoğlu ile hasret gideren Satar, Çaykur içmenin ayrı bir keyif olduğunu söyledi. Tatoğlu ise iki gün süre ile Tokat'ta ücretsiz çay ikramlarının devam edeceğini kaydetti

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 19:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?