3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

ÇEDAŞ'ın 10 milyon YTL alacağı var

Tokat'ta, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (ÇEDAŞ) belediyelerden ve sulama birliklerinden yaklaşık 10 milyon YTL alacağı olduğu bildirildi.

Tokat ÇEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nde yapılan 2007-2008 yılı çalışmalarını değerlendirme toplantısında kayıp kaçak oranlarının azalması için alınacak tedbirler gözden geçirildi. Toplantıda öne çıkan konular arasında ise Belediyeler ve Sulama Birliklerinden ÇEDAŞ'ın 9 milyon YTL'ye yakın alacağı gündeme geldi. ÇEDAŞ Bölge Müdürü Fatih Durmuş, söz konusu alacakların tahsilatı için yasal işlem yapacaklarını kaydetti.

Durmuş, “Tokat ilimizde elektrik faturaları alacaklarımız büyük rakamlara çıkmıştır. Merkez ve ilçe belediyelerinden gecikme cezaları dahil 6 Milyon 975 bin 773 YTL alacağımız bulunmaktadır. Söz konusu belediyelere borçlarını zamanında ödemeleri ve taksitli borçlarını aksatmamaları konusunda uyarı yapılmıştır. Ayrıca ilimizdeki tarımsal sulama aboneleri ve sulama birliklerinin şirketimize geçmiş ve bu yıldan gecikme cezaları dahil toplam borcu 2 milyon 341 bin 814 YTL, 2007 yılına ait toplam borç ise 825 bin YTL'dir. İlimizde hasat mevsimi geçmekte olup bu abonelerimizin borçlarını zamanında yatırmaları, yatırmayan ve yapılandırmayan aboneler hakkında idari hukuki ve teknik yaptırımlar uygulanarak elektriklerin kesim yoluna gidilecek ve icra işlemine başlanacaktır” dedi.

Öte yandan, Tokat Belediyesi ile ÇEDAŞ arasında yapılan anlaşma gereği borçların tahsilatı yoluna gidildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 19:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAFET ÖZDEMIR IP: 87.178.94.xxx Tarih : 30.10.2007 22:40:39

ALAMADIKCA ELEKTIRIGE ZAM YAPIN KOLAYI VAR SEN BELEDIYELERDEN ALMASI ZOR BIZDEN ALMAN KOLAY NASIL OLSA BIZLER YASALARDAN KORKUYORUZ ISINIZ YOKSA ALACAK DEFDERINI KURCALAYIN BORCUM BORC YAKINDA ALIRSIN BELEDIYELERIN DÜSÜNCELERI BÖYLE MEMLEKETIMIZDE HER SEY ADIL OLURSA SANIYORUM DÜZELECEKTIR SAYGILAR SUNUYORUM HOSCA KALIN MURAFET ÖZDEMIR