7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Cem Özdemir gururları oldu

Alman Yeşiller Partisi'nin eşbaşkanlığına seçilen Cem Özdemir, Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Kalederesi köylülerinin gururu oldu.


Almanya'nın ilk Türk kökenli Alman Federal Meclis Milletvekili Cem Özdemir'in Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi'nin eşbaşkanı seçilerek bir ilke imza atması babasının köyü Kalederesi'nde ikamet edenlerinin mutluluğunu bir kat daha artırdı. Çiftçilik ve hayvancılıkla geçinen yöre halkı, Özdemir'i Türkiye'ye geldiğinde babası Abdül Özdemir'in doğup büyüdüğü köyüne bekliyor. Özdemir'in köyde kalan tek akrabası olan babasının teyzesi 80 yaşındaki Nazmiye Seyhan, Özdemir'in seçildiğini televizyondan öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi. Seyhan, "İki ülkeye de hayırlı olsun. 'Cem kazandı' dediler, mutluluktan kalbim titredi. Babası, annesi aklıma geldi, gururlandım ve ağladım. Köye gelmek isterse bekleriz. Gel de diyemem, gelme de. Kendisi iyi bilir. Hepsini özledim. Köye gelip giderdi. Beni unutmadı, telefonla görüşüyoruz. Babası ile geldiler kabristanı ziyaret ettiler. Beni de gördüler. Kendisine yeni görevi hayırlı olsun" dedi.


Seyhan, Cem Özdemir'in Almanya'da doğup büyüdüğünü ifade ederek, "Burada annesi babası ile izne gelip gidiyorlardı. Annesi İzmirli. Çocukluğunda eşeğe binerdi. Eşeğe binmeyi severdi. Bizlere 'büyük adam olacağım, sizleri götüreceğim' derdi. Almanya'ya değil de, Hacca gitmek istiyorum. Ama tansiyonum var doktor izin vermiyor" diye konuştu.


Kalederesi köyü sakinlerinden Kamil Çetin, Türkiye'den köylerinden böyle birisinin çıkmasından gurur duyduklarını kaydetti. Yıllar önce Özdemir'in babasına ait olan evi satın aldıklarını belirten Çetin, yaklaşık 30 yıl önce Özdemir ailesinin Almanya'ya çalışmak için gittiğini ifade ederek, "Cem Özdemir Almanya'da doğdu. Babası, annesi, amcası 5-6 yıl öncesinde kadar gelip gidiyorlardı. Kendilerini çok severdik, iyi insanlardı. Onların evini satın aldık, yanına ev yaptım ama onların evlerini yıkmadık"diye konuştu. Köy sakinlerinden Nihat Soydan da, Özdemir'in en kısa zamanda köyüne gelmesini ve köyüne yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.
Öte yandan Özdemir gibi okuyup büyük adam olmak isteyen öğrenciler de köylerindeki okulda eğitim verilmesini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:07:36
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 12:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sweet IP: 88.232.222.xxx Tarih : 22.11.2008 15:57:02

tokat tan her alanda önemli kişilerin çıkması tokat halkını gururlandırıyor. teşekkürler.