7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Cephanelik gibi ev

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde evini yasadışı olarak silah atölyesi haline getirdiği ileri sürülen şahıs gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, İsmailiye köyünde kendisine ait evde yasadışı olarak silah imal ettiği, silah tamiri ve fişek dolumu yaptığı tespit edilen K.Y. isimli şahsın evinde yapılan aramada 3 adet değişik çap ve markada tabanca, 5 adet av tüfeği, 305 adet değişik çap ve markalarda tabanca fişeği, 16 adet av tüfeği fişeği, 9 adet tabanca şarjörü, 9 adet el yapımı tabanca namlusu, 1 adet el dürbünü, silah imalatı ve tamirinde kullanılan 5 adet kabza kalıbı, 5 adet şarjör kalıbı, 9 adet namlu kalıbı, kaynak makinesi, taşlama makinesi, torna ve matkap tezgahı ele geçirildi.

Yapılan ilk incelemede şahsın, evini silah atölyesi haline getirdiği ve sipariş üzerine her çeşit silahın birebir kopyasının yapılabildiği ve tamiratının gerçekleştirildiği tespit edildi. Şüpheli şahıs gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deli gönül IP: 88.252.14.xxx Tarih : 11.09.2008 17:17:19

adamın dilsiz, sağır, konuşamıyo olduğunu köyünün muhtarından duydum...evliymiş ve birde çoçuğu varmış özürlü...nasıl bir iş bende akıl sır erdiremedim...duymayan konuşmayan işitmeyen biri bunları nasıl yapa bilir anmadım...