3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ceset Guy Kendrick mi Murat mı

Haliç’te boğulan İngiliz turist Guy Kendrick’in cesedi İstanbul Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Ailesi cesedi almaya gelince bir dizi trajikomik olay yaşandı...

Ekim ayında İstanbul’a gelen İngiliz turist Guy Kendrick (30), Üsküdar’da bir otele yerleşti. Daha sonra gezmek için vapurla Avrupa Yakası’na geçen Kendrick, Haliç’te Koç Müzesi’nin bulunduğu yerde sırt çantasını bırakıp denize atladı. Bir süre sonra suda çırpınmaya başlayan Kendrick, gözden kayboldu. Suya atlayan bir balıkçı, İngiliz turistin cesedini kıyıya çıkarttı. Ölümü şüpheli bulan polis, cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırdı. Polis, cesedin fotoğrafını çekip “kayıp” dosyasına not etti.

Aynı gün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bir araç terk edilmiş olarak bulundu. Araç sahibinin Küçükçekmece Altınşehir’de hurdacılıkla uğraşan Murat Durmaz (25) olduğu anlaşıldı. Denizde yapılan aramada, Durmaz’ın cesedine rastlanmadı. Durmaz Ailesi, polisin önerisiyle Adli Tıp Morgu’na gitti. Kayıp gencin kuzeni, burada kendilerine gösterilen kayıpların fotoğraflarına bakınca “İşte buldum bu Murat” dedi. Ağabey İbrahim Durmaz’da fotoğrafı teşhis etti. Gerekli işlemlerin ardından cenaze Tokat’a götürülüp toprağa verildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI 

Bu arada uzun süredir Kendrick’ten haber alamayan ailesi İngiliz makamlarına başvurmuş, onlar da Türk makamlarına sormuşlardı. İstanbul Polisi, Adli Tıp Morgu’ndan Guy Kendrick’in cesedini sordu. Fakat kayıtlar incelenince skandal ortaya çıktı. Guy Kendrick olarak kayıt defterine not edilen “cesedin” birkaç gün önce İbrahim Durmaz tarafından “Murat Durmaz” olarak teslim alındığı, Tokat’a götürülüp toprağa verildiği belirlendi.

Savcılık soruşturma açmadan önce kesin sonuç için Murat Durmaz olarak teşhis edilen cesedin fotoğrafını bu kez Guy Kendrick’in İngiltere’deki ailesine gönderdi. Aile gönderilen fotoğraftaki kişinin Kendrick olduğunu bildirince Savcılık, soruşturma başlattı. Adli Tıp Morgu’ndan cesedi teslim alan Durmaz’a ulaşan yetkililer, “Teslim aldığınız cenaze sizin değil, hemen geri iade edin” dedi. Durmaz da, “Hayır o kesinlikle bizim kardeşimiz” diye ifade verince, Tokat’ta toprağa verilen cesedin DNA testinin yapılmasına karar verildi, mezar açılarak DNA örneği alındı. Kesin teşhis için Durmaz’ın ölen babasının da mezarı açılarak DNA örneği alındı. Şimdi ortada iki kayıp, fakat bir ceset var. Hem Kendrick’in hem de Durmaz’ın ailesi Adli Tıp’tan çıkacak sonucu bekliyor.



vatan
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 09:41:47
Güncelleme :6 Ocak 2007 Cumartesi 14:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülbeyaz IP: 88.233.24.xxx Tarih : 5.01.2007 12:35:10
ya valla bu kadarına pesss doğrusu insan bukadarmı benzer