20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Çevre etkinlikleri başladı

İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, "Dünya Çevre Günü'nü bir kutlama değil de kendimizi sorgulama günü olarak değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.


Tokat'ta, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Bayram Gale, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, hedeflerinin tabiatın gösterdiği yoldan gitmek olduğunu kaydetti.

Çevre korumacılığının yaygınlaştırılması olan bugün, kutlamanın yanı sıra tüm insanlar için aynı zamanda bir mesaj olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden İkinci, "Çevre, bir eğitim meselesidir, ancak bu sadece bir müdürlüğün, tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş değildir. Bütün kişi ve kurumların içinde yer almasını gerektiren bir seferberliktir. Dünya Çevre Günü'nü bir kutlama değil de kendimizi sorgulama günü olarak değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TEMA Vakfı Tokat Şubesi tarafından hazırlanan grafik sergisinin açılışı yapıldı. TEMA tarafından okullar arasında düzenlenen yarışmada 1 ton atık pil toplandığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?