3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Çevre konferansına yoğun ilgi

’17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’ kapsamında, TEMA Vakfı İl Temsilciliği’nin girişimleri ve Tokat Valiliği’nin himayesinde bir konferans düzenlendi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Yarılan, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, konferansa katılanlara elinde bir pet şişe ile cam bir bardağı örnek göstererek, çeşitli sorular yönelterek konuşmasını sürdürdü. Neyişçi, hiçbir mal ve hizmeti çevre dostudur, çevrecidir, çevreci değildir diye ayırma imkanın olmadığını belirterek, "İşin özünde biz varız. Eğer bizde çevre duygusu, çevre bilinci varsa, ne yapıyorsak yapalım çevre dostu olarak yaparız. Eğer bu birikim bizde yoksa, ne yaparsak yapalım çevrenin canına okuruz. Bunun vurgulanması gerekiyor diye söylüyorum" dedi.

Neyişçi, önemli olan konunun çevreci olmayı bir yaşam tarzı haline dönüştürebilmek olduğunu belirterek, "Çevreci olmayı yaşam biçimine dönüştürebiliyor musunuz, dönüştüremiyor musunuz? Önemli olan bu, bunu davranış biçimi haline getirmek. Benim saatim, kalemim, arabam çevre dostu, böyle olması için büyük önem gösteriyorum. Ağaçları örnek verecek olursak, gördüğümüz manzaraların hepsi bir ağacın kesilmesi ile oluşmuştur. Bir ağaç kesmeden bir ormanı kesemiyorsunuz. Yani birer ağaç keserek, ormanı kesmiş oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 00:43:49
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 13:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?