6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Çevre yolundaki mezarlar taşınıyor

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, çevre yolu çalışmaları kapsamında mezarlıklarda yapılan cenaze nakillerinin polemik konusu yapılmasını esefle karşıladığını söyledi.


Tokat'ta yapımına başlanan "Çevre Yolu Projesi” kapsamında bulunan yol güzergahındaki mezarlıklarda defin işlemleri yasaklanırken, nakil işlemleri başlatılmıştı.

Yol çalışması kapsamında Erenler orta, Boyun baba, Garipler, Aksu ve Küçükbeybağı mezarlıklarından geçecek bölgelerde bulunan mezarlar diğer mezarlıklara nakil edilecek.


Konuyla ilgili yapılan çalışmaları Erenler Mezarlığı'nda inceleyen Başkan Çiçek, şuanda kimsesizler mezarlığından başlamak suretiyle usulüne uygun olarak Erenler Mezarlığı'nın üst bölgesinde oluşturulan yeni alana nakil çalışmalarının yapıldığını söyledi. Başkan Çiçek, "Biz bu konuda yaklaşık bir yıldır çalışma yaptık. Mahalle halkı, muhtarlarımız ve mezar sahipleri ile görüşme yaptık. Kendileri de bizi anlayışla karşıladı. Buradaki mezarlıklarla ilgili bir sıkıntı olduğunda biz bu hemşehrilerimizi sonuna kadar dinlemeye hazırız. Ama bu mezarlıklarda mezarı, ölüsü olmayan ve burayla hiç bir ilgisi olmayan bir takım insanlarında bu mezarlıklar üzerinden polemik yapmasını bundan sonraki süreçte esefle karşılayacağımı ifade ediyorum" dedi.


Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin ise mezarlıklardaki nakillerin İslami şartlara uygun olarak yapıldığını belirterek, "Mezarlardan çıkan insan kemiklerini beyaz bir torbaya koyarak ismine göre veya ismi yoksa numara vermek suretiyle nakil işlemi yapılıyor. Dini merasimi yapılmak suretiyle, huzur içerisinde onları alıyoruz ve yeni istirahat mekanlarına gönderiyoruz. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan da onay alındı" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 19:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman IP: 78.187.36.xxx Tarih : 19.09.2008 15:06:18

ya kardeşım sankı cevre yolunu yapacak baska yermı yoktu sankı.ölüleri mezarlarında bile rahat bırakmıyoruz.nerde görulmus mezarın acılıp baska bi yere nakledıldıgı.orda uatanların ailelerine yazık yaa ne kadar zorlanacaklar sımdı yaknlarının mezarlarını acınca.bazısı annesının bazısıda babasının amcasının dayısının hatta evladının mezarını acacaklar.onların yerıne koyun birde kendızını.ne kadar zor bısey.yakınlarının kemıklerını koy torbaya baska yere götur.vallaha olacak iş deil aklım durdu...