20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Çevreci Vali'ye plaket

Çevreye ve doğal yaşama göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü Amasya Kültür ve Dayanışma Derneği (AMASDER) ile TEMA Vakfı Amasya Şubesi, Vali Dr. Recai Akyel’i makamında ziyaret ederek Tokat Valiliği olarak Yeşilırmak Havzasının temizliğine ve korunmasına katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Ziyarette AMASDER Başkanı Hakkı Göztaş, “ Sayın Valim geçen seneki ziyaretimizde Yeşilırmak’taki su seviyesinin mevsim normallerin altında seyretmesi ve müteakibinde su kirliğinin su yüzüne çıkması sebebiyle (AMASDER) ile TEMA Vakfı Amasya Şubesi olarak ilk önce sizi daha sonrada Turhal Şeker Fabrikası Müdürlüğünü ziyaret etmiştik. Geçen sene sizi ziyaretimizden sonra göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü (AMASDER) ve TEMA Amasya Şubesi olarak sizlere teşekkür etmek ve hazırlamış olduğumuz bu plaketi sizlere takdim etmek istedik” dedi.


Vali Dr. Recai Akyel’de Amasya Kültür ve Dayanışma Derneği (AMASDER) ile TEMA Vakfı Amasya Şubesinin ziyaretlerinden memnun olduğunu ifade ederek “ Gecen seneki ziyaretinizde de sizlere Tokat Valiliği olarak Yeşil ırmağımızın temizliği ve korunması ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacağını belirtmiştim. Bu çalışmalarımız bu sene de, devam eden senelerde de artık devam edecektir. Ülkemizde artık sizin gibi bilinçli sivil toplumlar güçlenmeli, vatandaşlarımız daha kültürlü, eğitimli, varlıklı ve daha kalifiye olursa kendini geliştirir ve bu toplumlarda daha çağdaş kurumlar ortaya çıkar. Bu nedenle bizler sivil inisiyatifin daha da güçlenmesini istiyoruz.” dedi.

Doğal hayatın, çevrenin korunması konusunda kamunun alacağı önlemler yanında vatandaşın ve dolayısıyla da sivil toplum örgütlerinin duyarlılığı ve girişimlerinin önemine değinen Vali Akyel su kaynaklarının ve havzalarının korunması konusunda her türlü çalışmanın devam edeceğini belirtti. Vali Recai Akyel ziyaretin sonunda misafirlerine Tokata has çeşitli tanıtıcı kitap ve broşür hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumhur IP: 88.232.217.xxx Tarih : 28.04.2009 18:51:11

sanki vali fabrika veya yol açtıda ? bırakın bu boş gönül almaları. fabrika açın yol yapın sonra plaket verin