3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Çeyiz sandığı da sanal oldu

Tokat’ın motifleri ve elişi ürünleri, genç girişimci Mine Çıtak tarafından sanal ortama taşınıyor.
Türk kültürüne ve Tokat’ın mahalli motiflerine katkıda bulunmak amacıyla yola çıktığını ifade eden Mine Çıtak, "Tokat’a özgü eski tahta kalıp baskıları, günümüze kadar genç kızların çeyiz sandığını süsleyen çeşitli motifleri yeni nesillere kültür mirası olarak bırakmayı düşünüyoruz" dedi.

Çıtak, lise öğrenimini bitirdikten sonra çeşitli kurslarda eğitim aldığını hatırlatarak, "İlimizde yapılan elişi, göz nuru eserler ve kendi çalışmalarımın sadece Tokat ile sınırlı kalmasını istemedim. Türkiye çapında insanların tanımasını arzu ediyorum. Bu amaçla mesela ’Tokat’ta tahta baskı çok az kişi tarafından yapılıyor. Ölmek üzere diyebiliriz. Böyle bir şeyin olmaması için bu sitede bu tür çalışmaları yayınlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Arkadaşlarının yardımlarıyla www.tokatinelemegi.com sitesini kurduğunu ifade eden Çıtak, sitede tahta baskı ve el örgüsü örneklerin yer aldığını belirterek, sitenin tasarım aşamasında olduğunu ve binlerce çeşit ve örneği sitede sergilemeyi arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 14:56:14
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?