3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

CHP'de neler oluyor ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, CHP İl Başkanı Oktay Üstüner’in görevinden istifasını Tokat’a geldiğinde öğrendiğini söyledi.

Tokat’ın Niksar İlçesi Yolkonak Beldesi’nde sera açılışına katılan CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, basın mensuplarının İl Başkanı Oktay Üstüner’in istifası konusundaki sorularını, "Şimdi CHP il yönetimi ile ilgili bilgileri biz bilemeyiz. Yani milletvekilleri o işe pek karışmaz. Merkez yürütme kuruluyla mevcut il yönetimlerinin arasındaki vereceği bir karara bağlı, ben de bugün Tokat’a geldiğimde öğrendim. Daha önce mevcut il yönetimi ile bir iletişimsizlik vardı. Tahmin ediyorum merkez yürütme kurulu bunun farkına vardı" şeklinde cevapladı.

Diren, "İl başkanının istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise, "Başkan istifası ile ilgili bir bilgi vermediği için, o konuda hiçbir yorum yapacak durumda değilim" dedi.

Diren ayrıca, "İl Başkanı Üstüner partiden kendisi mi istifa etti, genel merkezden mi alındı?" sorusuna, "Kendisinin istifa ettiği söyleniyor. Tabi belli ağırlığı olan bir görev. Herhalde bu konuda biraz bunaldı" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 01:18:47
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?