6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

CHP'li Yalçınkaya Tokat'ta

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet güçlerine gerekli desteğin verildiği takdirde terörün önüne geçileceğine inandığını söyledi.

Türkiye'de yaklaşan yerel seçimler öncesinde istişare toplantısı yapmak üzere Tokat'a gelen Yalçınkaya, parti binasında CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, CHP İl Başkanı Feramuz Şahin ve partililerle birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP'nin yapılacak yerel seçimlerde başarılı olması için yapılması gerekenleri örgüt ve genel merkez ilişkisi içerisinde yapmaya çalıştıklarını kaydeden CHP'li Yalçınkaya, yerel seçimlerin önemine değinerek, "Gerek belediye başkanlığı seçimleri olsun, gerekse il genel meclisi üyeliği seçimleri bizim için önemli. Hem ülkemiz hem de CHP için bu seçimlerde mutlaka güzel neticeler almak zorundayız. Onun içinde hepimizin birlik ve beraberlik halinde el ele omuz omuza vererek önümüzdeki yerel seçimlerde başarıyı yakalamak için koşturmamız gerekiyor. Oturmak yok çalışmak zorundayız" dedi.

Yalçınkaya, basın mensuplarının yaşanan terör olayları ile ilgili sorularına; terör olaylarının son bulması gerektiği ifade ederek, şunları söyledi: "Hükümet olarak kararını ortaya koyması lazım. Yani maalesef AK Parti hükümeti bu konuda kararlılığını ortaya koyamıyor. Bence masaya yumruğunu vurup bu terörün biran önce bitmesi için gerekli olan kararını göstermesi lazım. Bugün siyasi iktidar ve muhalefet her zaman bu terörün bitmesi konusunda fikir alış verişinde bulunmaya, birlikte çalışmaya hazır. TSK olsun emniyet güçleri olsun terörle mücadeleyi öz verili şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ama arkasında kararlı bir hükümeti görmek istiyorlar. Onlara
istedikleri desteklerin verilmesini istiyorlar. Eğer bunlar verildiği takdirde Türkiye'de terörün önüne geçileceğine inanıyorum."

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 11:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent şahin IP: 78.163.136.xxx Tarih : 19.10.2008 08:56:49

boşa gelmişsiniz sayın millet vekilim chp tokattan muhtar bile çıkaramaz :)))))))))