6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

CHP'nin tarım hedefi

CHP'NİN TARIM HEDEFİ

CHP Tokat İl Başkan Vekili Sıtkı İkizoğulları, tarım ve hayvancılıkta kalkınmayı sağlayarak çiftçinin dertlerine derman olacaklarını söyledi.

CHP olarak yeni bir tarım düzeni ile çiftçinin emeğinin karşılığı ve ürününün değerini alacağını ifade eden İkizoğlulları, tarım ve hayvancılıkta kalkınmayı sağlayarak çiftçinin dertlerine derman olacaklarını söyledi. CHP olarak hedeflerinin öncelikle kendi kendine yeterliliği daha sonra tarım ürünleri ihracatında büyümeyi hedef olan bir tarımsal yapının oluşturulması olduğunu ifade eden İkizoğlulları, "Çitçimizin yaşam kalitesi ve refahını yükseltmek için üreticinin katma değeri yüksek, talebi olan ve

rekabet şansı bulunan üretimlere yöneltilmesine çalışacağız. Kurulacak "Arazi Edinme Ofisi" ile topraksız üreticiler ile toprağı yetersiz üreticilerin sorunlarına çözüm getirilmesi için canla başla çalışacak. Ülkemizi besleyen çiftçilerimizin hak ettiği yaşam standartlarına ulaşması için Bütçeden tarıma ayrılan payın 7-8 milyar TL'lerden 16 milyar TL'ye çıkartacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 16:16:02
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?