3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Çiçek'ten kent konseyi açıklaması

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, kent konseyinin anlamını toplumun henüz tam manasıyla anlayamadığını kaydetti. Başkan Çiçek, kent konseyinin aynı mekanda yaşayan insanların sorunların çözülmesi noktasında birlikte fikir üreterek çözen bir topluluk olduğunu söyledi.

Tokat Kent Konseyi, 22 kişilik yürütme kurulu seçiminin ardından ilk yürütme kurulu toplantısını yaparak göreve başladı. Konseyin ilk yürütme kurulu toplantısı sonrasında ise Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek tarafından İşeri Petrol Tesisleri'nde yemek verildi. Yemekte konuşma yapan Başkan Çiçek, kent konseyini toplumun henüz tam manasıyla anlayamadığı kanaatinde olduğunu söyledi.

Kent konseyinin tanımını yaparak görevlerini hatırlatan Başkan Çiçek, "Kent konseyi, aynı mekanda yaşayan, aynı havayı teneffüs eden, aynı çevre içerisinde bulunan, aynı sorunların çözümü noktasında fikir üreten, yaşamış oldukları mekanın gelişmesi, güzelleşmesi konusunda çaba sarf eden insanların oluşturmuş olduğu bir yapıdan ibaret. Fakat bildiğiniz gibi bütün yasalar insanların faydası için yapılır. Kent konseyini ilişkin bütün yönetmelikler, yasal düzenlemeler bu amaçla yapılıyor. Bunları kullanacak olan, bunları harekete geçirecek olanlar da nihayetinde insanlar ve bizleriz. Eğer olayı iyi algılar, doğru okursak güzel şeyler yaparız. Ama konuya farklı açılardan yaklaşmaya kalkışırsak, yapılan bu yasal düzenlemelerin de hiçbir anlamı kalmayacak. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, çalışmalarınız noktasında biz her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 17:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?