3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

'Çiftçi küspe alımında sıkıntı yaşayacak'

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, çiftçinin küspe alımında sıkıntı yaşayacağını ileri sürerek, uygulamanın düzeltilmesini istedi.

Turhal Şeker Fabrikası 2007-2008 dönemi şeker pancarı alımlarına başlarken, beraberinde küspe alımları gündeme geldi. Bu anlamdaki sıkıntılarının çiftçi kartlarına verilen küspenin kantara değil, Turhal Şeker Fabrikası’nda çiftçilere teslim edilmesi olduğunu belirten Başkan Dökülen, "Bu konu çiftçilerimiz için büyük sıkıntı olacak. Bu uygulamanın geçen sene 220 bin ton üzerinde olan küspe kartının 21 bin tonun Turhal'dan değil kantardan, 200 bin tona yakın küspenin ise Turhal Şeker Fabrikası’ndan alınmasına bağlıyoruz. Çiftçiye verilen kartlarla şeker fabrikasından aracılar kanalı ile çiftçinin elindeki küspe alınıyor. Genel müdürlük bunu değerlendirdiğine göre ‘satış yapsak daha iyi olur’ diyor. Burada çiftçimizin yüzde 10-20'si mağdur oluyor. Bu çiftçilerimiz de hayvancılıkla uğraşan küspeye ihtiyacı olan çiftçilerimiz. Önümüzdeki sezonda bu sorunun giderilmesini bekliyoruz. Yani kantarlardan da çiftçimiz küspesini alabilmeli" dedi.

Başkan Dökülen, ayrıca şeker pancarı alım fiyatlarının da istedikleri oranda olmadığını, fiyat farkı verilmesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 18:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?