7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Çiftçiye 40 bin asma fidanı

Tokat'ta üzümcülüğü geliştirmek ve kazanç sağlamak amacıyla 40 bin adet asma fidanı dağıtımı başladı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2008 yılı üretim sezonunda İl Özel İdaresi imkanlarıyla asma fidan dağıtımı Vali Dr. Recai Akyel, Tuğgeneral Yusuf Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ve İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak'ın katılımı ile yapıldı.

Çiftçilerin talepleri doğrultusunda alımı yapılan asma fidanının dağıtım töreninde konuşma yapan Vali Akyel, Tokat için çok ayrı bir yeri olan domatesten sonra sırlamaya giren üzümcülüğü de yaymak amacıyla fidan dağıtımı yaptıklarını ve bu imkanın iyi değerlendirilmesini beklediklerini söyledi.

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak ise 40 bin adet asma fidanının Merkez, Pazar, Turhal, Zile, Erbaa ve Niksar ilçelerinde dağıtılacağını ifade ederek, "Dağıtımı yapılan asma çeşitleri Narince, Hafızali, Yalova incisi ve Hamburg misketidir. Bu fidanlarımın dikildikten 2 yıl sonra üzüm vermesini bekliyoruz. Yaklaşık 100 yıl ömrü olan asmaların ekonomik ömrünü 40-45 yıl olarak değerlendiriyoruz. 4 yıl içinde de bu fidanlarımız tam kapasitede ürün vermeye başlayacak” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Vali Akyel, çiftçilere asma fidanı dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 18:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?