7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Çiftçiye 7 yılda 254 milyon TL destek

TOKAT ÇİFTÇİSİNE 7 YILDA 254 MİLYON TL DESTEK

Vali Şerif Yılmaz, Tokat çiftçisine 2003-2010 yılları arasında verilen desteğin 254 milyon TL olduğunu söyledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Niksar Kaymakamlığı ve Niksar Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Niksar'ın Tarımı ve Geleceği" konulu panel Niksar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Niksar Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Kasap, Yeşil Niksar'ı daha da yeşilleştirmek, çiftçiliği, üreticiliği daha da profesyonel yapmak için panel düzenlediklerini kaydetti. İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, il nüfusunun yüzde 41'nin köylerde ikamet ettiğini, Tokat'ta domates, şekerpancarı başta olmak üzere 73 ayrı ürün yetişmekte olduğunu söyledi.

GOP Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise halkla iç içe olan, yapmış olduğu bilimsel akademik çalışmaları halkı ile paylaşan, halkının her türlü sorunlarına üniversite olarak hazır olan bir üniversite yapmayı planladıklarını ifade etti. Rektör Şahin, Tokat'ın yüzde 70'i nüfusunun tarım ile geçindiğini belirterek, "Bu yüzden bizim ilimizde birinci önceliğimiz tarım sektörüdür. Çok güzel bereketli ve değerli topraklara sahibiz. Bunun için toprağımızı daha iyi yöntemlerle işleyerek daha fazla verim almalıyız. Tarım konusunda ilimizde valiliğimiz, üniversitemiz, kaymakamlıklarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üreticilerimiz bir birlik ve beraberlik içerisindedirler. Bu da ilimiz tarımının iyi olmasının bir göstergesidir. Bu birlik ve beraberliğin en güzeli şu anda burada hep birlikte görüyoruz" dedi.

Tokat Çiftçisine 2003-2010 yılları arasında verilen destek tam olarak 254 milyon TL olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, "İlimizde göreve başladığım günden itibaren biraz öncede söyledim birinci önceliğimiz tarım diye bunun için geçen sene bu sektöre ilimizde 5 milyon TL para ayırdık. Bu sene bu rakamı biraz daha artırdık. Bu artırmamızın sebebi de ilimizde çiftçimiz üreticimiz tarımı daha bilinçli ve daha profesyonel bir şekilde yapması içindir. Bu destek niçin yapılıyor? Çiftçimiz üreticimiz dünya standartlarında çiftçilik yapsın anadan atadan babadan öğrendiği yanlış tarım üreticiliğini bıraksın dünya standartlarında üreticilik yapsın diye veriliyor" diye konuştu.

Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar'ın da katıldığı panelin birinci bölümü Oturum Başkanı Prof. Dr. Kenan Kara başkanlığında panelistler Prof. Dr. Hüseyin Önen (İyi Tarım Uygulamaları), Prof. Dr. Yakup Özkan (Modern Meyvecilik), Doç. Dr. Hikmet Günal (Arazi Bozulması ve Toprak Koruma), Doç. DR. Engin Özgöz (Toprak İşleme Yöntemleri), Doç. Dr. Murat Sayılı (Tarımsal Teşvikler ve Tarım Sigortası) konularında katılımcılara bilgiler vermesi ile devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 17:31:03
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 17:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?