2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Çiftçiye 'don' uyarısı

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Tokat’ta da etkisini gösterirken, kar altında kalan meyve bahçelerinin don tehlikesi altında olduğu bildirildi.

Tokat Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, özellikle erik, şeftali, kiraz ve kayısı ağaçlarının tomurcuklarının açması, bazı yörelerde ise tam çiçek döneminde olması itibariyle muhtemel don olayına karşı uyardı.

Şahin, 1 Nisan itibariyle soğuk havanın etkisi altına giren Tokat ve yöresinde hava sıcaklıklarının geceleri eksi değerlerin altına düşeceğini ifade ederek, "4 Nisan tarihine kadar geceleri hafif (0 santigrat derece ile -2, 2 derece arası), yüksek kesimlerde orta kuvvette (-2, 2 santigrat derece ile -4, 4 derece arası) don olayı beklenmektedir. Muhtemel don olayıyla mücadele için üreticilerimizin hazırlıklı ve dikkatli olmaları gerekmektedir" dedi.

Tarım İl Müdür Yaşar Kavak ise, meteorolojiden gelen uyarılar sonucu çiftçilerin önlemlerini aldığını ifade ederek, "Çiftçiler, sap saman, lastik ve tütün tozu gibi çevreye zarar vermeyen bazı materyallerle donun zararlı etkisinden korunmaya çalışıyor. Örtü altı tarımı yapan seracıların seralarını mümkün olduğu kadar ilave ısıtma temin ederek bu kritik dönemi geçirmelerini arzu ediyoruz. Çiftçilerimiz bu kritik dönemlerin bilincinde, en az zararla bu dönemi atlamaya çalışacağız. Salı gününe kadar kritik dönem devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 18:38:13
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 17:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?