7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi

Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, trafik eğitiminin küçük yaşlarda başlaması gerektiği düşüncesinden hareketle kentte 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi'ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Tokat'ta trafik konusunda yaşanan sorunların en aza indirilerek çözülmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Türkiye'de ilk defa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Trafik Gönüllüleri Projesi" ile bilenen, fakat uygulanmayan trafik kurallarının uygulanabilir hale gelmesi için çaba gösterilirken, kentte eksikliği duyulan bir proje daha uygulamaya konuluyor. 

Öğrencilerin trafik kurallarını bire bir yaşayarak öğrenecekleri pistin maketi başında açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, trafik eğitiminin küçük yaşlarda başlaması gerektiği düşüncesinden hareketle yola çıktıklarını söyledi. Aydın, okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklarımıza trafik kural ve kaidelerini uygulamalı olarak öğrenip örnek insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlamak için "Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi” geliştirildiğini ifade ederek, "ilimizde Çocuk Trafik Eğitim Parkı kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Tokat Belediyesi tarafından yeni yapılan sebze halinin bulunduğu yakın bir çevrede bu parkı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Trafik Eğitim Parkının maketi ise polis memurumuz tarafından çok cüzi bir maliyetle yapıldı" dedi. 

Aydın, ayrıca çocukları trafik konusunda bilinçlendirebilmek için okul öncesi ve ilköğretim okullarında 'Palyaçolu Trafik Eğitimi Projesi'nin hayata geçirilerek eğitimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 11:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?