6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Çocuklarda göz hastalığı belirtileri

Çocuklarda erken yaşta farkına varılarak tedavi edilen göz hastalıklarının ileriki yaşlarda yaşanacak sorunların önüne geçtiği belirtildi.

Dünya Göz Hastanesi Doktorlarından Prof. Dr. Hayati Tolun, çocuk televizyon seyrederken, sesi çok kısık olmadığı halde televizyona çok yaklaşıyorsa, bir gözünü devamlı kaşıyorsa, kırpıştırıyorsa veya çocukta göz sulanması meydana geliyorsa ailenin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Bu anlamda ailelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Hayati Tolun, ailede gözlük kullananlar veya göz hastalığı bulunması durumlarında çocukta göz hastalığı olabileceğini düşünmek gerektiğini söyledi.

Tolun, "Bazen kirpiklerde kepeklenme olabilir, bunlar da küçük kırılma kusurları, astigmatlarda ve hipermetrop çocuklarda olur. Bunun haricinde çocuk, tahtadaki yazıyı görmüyorsa, yanındaki arkadaşı ne yazıyor diye bakıyorsa, sınıfta çok göz kırpıyorsa ya da görmek için ayağa kalkıyorsa yine ebeveynler çok dikkatli olmalıdır" dedi.

Prof. Dr. Hayati Tolun, çocuklarda göz hastalıklarıyla ilgili diğer belirtileri ise şöyle sıraladı: "Göz kayması, göz kapağı düşüklüğü, göz yaşarması, çapaklanma, şişlik, bir gözü kapayarak bakma, çok yakından okuma, televizyonu yakından izleme, gözlerini kısarak bakma, okuduğu yeri kaçırma, okuduğu yeri belirlemek için parmak kullanma, düşük performans, baş ağrısı, sakarca davranış, dalgınlık, başı bir yana eğerek bakma, sık sık gözleri kaşıma, bebek 3 aylık olmasına rağmen bakışları odaklayamama."

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 16:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?