6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Çömlekler yeniden hayat buldu

Tokat'ın tarihi mekanlarından Taşhan'da, el sanatları kolunda faaliyet gösteren iş yerlerinde yöreye has ürünler sergileniyor. Uzun yıllar sonra tekrar faaliyete geçen Taşhan'da, iki kız kardeşin çömlek üzerinde yaptıkları işlemeler dikkat çekiyor.

Yaklaşık 4 yıl önce hediyelik eşya götürmek için bir çömlek üzerinde süsleme yapan ve daha sonra bu çalışmalarını geliştiren Adıyaman kardeşler, unutulan değerleri yaşatmak istiyor.

Duygu Adıyaman, kız kardeşi Filiz Adıyaman'la tarihi mekanlarda gördükleri Osmanlı ve Selçuklu Türkleri dönemine ait el işi süslemeleri devam ettirmek adına yola çıktıklarını söyledi.

Tokat'ta el sanatlarına yönelik Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir çalışma yapılması üzerine iş yeri açmaya karar verdiklerini ifade eden Duygu Adıyaman, Avanos'dan getirdikleri çömlek üzerinde kendi tasarladıkları desenleri işleyerek boyadıklarını söyledi.

Bugüne kadar 100'e yakın çömlek üzerinde çalışma yaptıklarını anlatan Duygu Adıyaman, "İlgiden memnunuz. Yaz ayı ile birlikte işlerin daha da canlanacağını bekliyoruz. Tarihi mekanda diğer el sanatları ile birlikte böyle bir çalışmanın içerisinde olmaktan çok mutluyuz. İlimizin tanıtımı açısından elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:36:37
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 18:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?