6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Corci'ye büyük ilgi

ÜNLÜ MAKYAJ UZMANI CORCİ'YE KADIN KUAFÖRLERDEN YOĞUN İLGİ

Tokat'ta, ünlü makyaj uzmanı Corci'yi makyaj yaparken görüntülemek isteyen bayan kuaförler adeta birbirleriyle yarıştı.

Türkiye'de 40 yıldır profesyonel olarak birçok ünlünün makyajını yapan Corci, Tokat Berberler ve Kuaförler Odası'nın davetlisi olarak kente geldi.

TESOB Konferans Salonu'nda bayan kuaförlerle bir araya gelen Corci, makyajın püf noktalarını anlattı. Makyaj üzerine yayınlanmış 4 kitabı bulunan ve halen Anadolu Yakası Kuaförler Derneği'nde makyaj eğitimi veren Corci, makyözlerin renkleri insanlar üzerinde değerlendiren kişiler olduğunu kaydetti. Bir yüze makyaj yapılmadan ne gelin ne tiyatro, ne sinema ve

ne de fotoğraf olamayacağını belirten Corci, "Ressam istediği şekli kağıt üzerinde yapabilir, o da bir sanat. Ama biz üç boyutlu bir yüzde çalışıyoruz. O yüzden bizim işimiz değerlidir. Dünyanın en değerli mesleği bizim işimizdir. Ne yazık ki benim 40 sene bağırmam, çağırmam, yırtınmamla buraya kadar getirebildim ki bir meslek olarak yavaş yavaş kabul edildi" dedi.

Eğitim almanın yaşı olmadığına dikkat çeken Corci, kadınlara bu tür aktiviteleri takip etmelerini ve işlerinde kendilerini sürekli yenilemelerini önerdi. Bir kadına uygulamalı olarak makyaj yapan Corci'yi kadınlar cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile görüntülemek için birbirleriyle yarıştı.

ÜNLÜ MAKYAJ UZMANI CORCİ'YE KADIN KUAFÖRLERDEN YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 16:37:00
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 16:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?