7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Damla sulama yüz güldürüyor

Sanayici ve iş adamı Osman Esin, damla sulama sisteminin verim ve su kaybını önlediğini ifade ederek, yaygınlaşmasını beklediklerini kaydetti.

Dünyada yaşanan küresel ısınmaya paralel olarak su kaynakları hızla kuruyarak azalırken, su kullanımı önem kazandı. Suyun evde ve iş yerinde gündelik yaşamda kullanımının yanında tarımsal alanda da israf edilmeden rantabl şekilde kullanılması için hayata geçirilen teknolojik yenilikler yaygınlaşıyor.

Damla sulama sistemi ile su kontrollü ve amacına uygun olarak kullanılırken, işçilik maliyetinde düşüş verimde ise gözle görülür oranda artış yaşanıyor. Tokat’ta da Kazova bölgesinde yaygınlaşan damla sulama sistemine teşvik verildiğini belirten iş adamı ve Sanayici Osman Esin, 700 bine yakın meyve fidanını bu sistemle suladıklarını kaydetti.

Esin, “İlimizde damla sulama sistemine devletimizin verdiği büyün bir teşvik var. Bizler bu projeden faydalandık ve oldukça memnunuz. Örnek verecek olursak salma sulama ile bir dönümde 7 ton domates alırken, damla sulamada ise 20 ton verim aldık. Bu da çok büyük bir verim. Ayrıca salma sulamada ottan başını alamazken, damla sulamada hem verim artıyor hem ot olayı olmuyor. Şuan 700 bine yakın meyve fidanını da bu şekilde suluyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 10:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?