3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Dar sokak dehşeti

Tokat'ta, 2 katlı ahşap evde çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden olurken, evin altındaki yazmacı dükkanının sahibi mallarını kurtarmaya çalıştı. 

Edinilen bilgiye göre, Kabei Mescid Mahallesi Yazmacılar Çarşısı'nda bulunan 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, dar sokaklara park edilen araçlar nedeniyle yangın bölgesine ulaşmakta zorlandı. Kısa sürede evi boşaltan ev sahipleri yangından yara almadan kurtulurken, yangın itfaiye erlerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasıyla ahşap evin altındaki yazmacı dükkanının sahibi, mallarını boşaltmaya başladı. Çarşı esnafının yardımıyla işyerinde bulunan yazma ve sofra bezleri karşı dükkana taşındı. 

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, kesin olmamakla birlikte yangının bacanın ısınmasından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi. Çetin, "Yapılan incelemenin ardından kesin sonuç tespit edilecek. İtfaiye yangın haber verildiğinde kısa sürede olay yerinde idi. Fakat dar sokaklara park eden araçlar nedeniyle birkaç dakikalık gecikme yaşandı. Araç sahiplerinin bu tür olayları düşünerek araçlarını park etmelerini bekliyoruz. Çok şükür yangın maddi hasarla atlatıldı" dedi. 

Yangında 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale gelirken, itfaiyenin olaya müdahalesi sırasında hatalı park edilen bir otomobilde maddi hasar meydana geldi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 18:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SAMİCAN GÖKTAŞ IP: 88.230.255.xxx Tarih : 16.02.2007 23:21:11
Sayın başkan Tokatın bu eski evleri yangınlara sebep olup can ve mal kaybına uğruyoruz.buna çözüm bulmak için bazı evlerin yıkımizninin kolaylaştırırsanız seviniriz.Halit sokakta bir eski evimiz var. Bu evden yangın korkusu ile evimizden çıktık.üç yıldır kiradayız.Çok zor durumdayız.Bu eve Sivas kurul kararı gerekiyor.Bir türlü kurul hocaları Tokata gelmiyor.Bu evimin sonucunun iyi bir şekilde sonuçlanmasını sizden arz ve talep ederim.SAYGILARIMLA.