30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Davulu duymadan oynadılar

Tokat’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında sahne alan İşitme Engelliler Halk oyunu ekibi ilgi gördü.

Tokat’ın tarihi mekanlarından Sulu Sokak Çarşısı, Turizm Haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Yağbasan Medresesi’nde Halk Eğitim Merkezi ile Kız Meslek Lisesi işbirliğinde düzenlenen defilede yöresel kıyafetler sergilendi. Öğrenciler birbirinden şık kıyafetlerle podyuma çıktı. Defilenin ardından Tokat’ın 11 ilçesinin kültürel ve yöresel ürünlerin yer aldığı çadırları Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’le tek tek gezdi. Yöresel halk oyunları ve mehteran ekiplerinin yaptığı gösteriler renkli görüntüler oluşturdu.

Erbaa Belediyesi’nde yaprak sarma dolma, Niksar Belediyesi standın ceviz ve kömenin tadına bakan misafirler Turhal Belediyesi standı önünde ise Turhal Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelliler folklor ekibinin gösterilerini izledi. Davul ve zurnanın sesini duymadan hocalarının el işareti ile verdiği komuta uyarak halay çekti.

Türkiye finaline katılarak 4. olan ekibiyle gurur duyduğunu ifade eden Halk oyunları eğitmeni Alper Eryılmaz, Halk Eğitim Merkezi’nin tahsis ettiği davul ve zurna ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Eryılmaz, işitme engelli öğrencilerle ilk sene anlaşmak zorlandıklarını ama zamanla bu sorunu çözdüklerini belirten Eryılmaz, az işiten engelli öğrencinin ekibi koordine ettiğini, sayısal veri ve el işaretleri ile anlaştıklarını kaydetti.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, bu yıl 3.sünü düzenledikleri etkinliklerin coşku ile gerçekleştirildiğini belirterek, “Özellikle tarihi mekanlarımızın bulunduğu ve gelecekte turizmin merkezi olarak planladığımız Sulu Sokak’ta tüm ilçelerimizin kaymakamlar ve belediye başkanlarımızın katılımı ile kültürel varlıklarımız yansıtmaya çalışıyoruz. Önce Tokat’ı Tokatlıya tanıtmamız lazım. Buradan Tokat’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmamızın adım adım gerçekleştiğini görmemiz gerekiyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2012 Pazartesi 18:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?