30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Dev tesis hizmette

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 1 milyon 900 bin liraya malolan “Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi”, hizmete açıldı.

Erbaa Belediyesi tarafından Evyaba Mahallesi Karatepe bölgesinde, tarıma ve yapılaşmaya uygun olmayan, su kaynaklarına uzak bir bölgede yapılan Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi, törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde önemli bir çevre projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Birçok ilde olmayan katı atık tesisini hayata geçirmekten gurur duyduklarını ifade eden Başkan Yenihan, “2008 yılında Erbaa’ya yaptığımız Atık Su Arıtma Tesisi ile birlikte Kelkit ve Yeşilırmak nehirleri bundan böyle kirlenmeyecek. Gelecek nesillerimize daha da yaşanabilir bir Erbaa bırakacak olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Böylesine hayati önem taşıyan hizmetlerimizde bize destek olan başta Erbaalı hemşerilerime, Çevre ve Ormancılık Bakanımıza ve tüm bürokratlarına ve herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi hizmete açılmasından sonra ilk çöp aracı çöpleri boşalttı.

TESİS HAKKINDA

Başta Erbaa olmak üzere Niksar, Reşadiye, Amasya’nın Taşova ilçesi ve beldelerinden toplanan katı atıklar tesise getirilerek ayrıştırılması yapılan atıklar preslendikten sonra geri dönüşüm lisansı olan firmalara satılacak. Toplam alanı 71 bin metrekare olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi, iki lot olarak planlandı. Birinci lot 485 bin metreküp hacimli olarak 7 yıl hizmet verecek. Tesisin ikinci lotu ise 450 bin metreküp hacimli olarak 6 yıl hizmet vermesi planlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 15:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?