6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Devlet övünç madalyası aldılar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevdi edilen devlet övünç madalyası ve beratı, vazife malulleri Başkomiser Ahmet Bozkurt ile Polis Memuru Havva Üçkardeş'e törenle verildi.

Jandarma Bölge Komutanlığı Sosyal Tesisleri'nde '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla devlet övünç madalyası töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Dr. Recai Akyel ise şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Dünyanın her köşesinde savaşmış, barışa hizmet etmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin onurunu temsil etmiş iç ve dış tehditlere karşı mücadele etmiş tüm gazilerimize de sağlık diliyorum. Onları yetiştiren anne ve babalarına minnetlerimi sunuyorum'' dedi.

Vali Akyel daha sonra, 20 Kasım 1996 yılında Ankara Mamak Topkaya tren istasyonu yakınlarında terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek yaralanan ve 16 Haziran 2005 tarihinde vazife malulü olarak emekliye ayrılan Havva Üçkardeş ile İstanbul Gültepe Polis Merkez amiri olarak görev yaparken bir madde bağımlısından vatandaşları korumak için etkisiz hale getirmeye çalışırken yaralanarak 3 Mayıs 2007 tarihinde emekliye ayrılan Başkomiser Ahmet Bozkurt'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevdi edilen devlet övünç madalyaları ve beratlarını verdi.

Törene Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 17:15:24
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 00:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?