3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Dimes'in attığı işçiler eylem yaptı

Tokat'ta, Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia eden 6 işçi, Dimes'in İzmir ve Tokat fabrikalarında eş zamanlı olarak eyleme başladı.

Dimes Yönetim Kurulu Başkanı Ali Diren ise iddialara karşı çıkarak, yönetim olarak her şartta işçinin yanında olduklarını, işten çıkarılanların sendika üyesi olduğu için çıkarılmadığını ileri sürdü.

Dimes Tokat Fabrikası önünde sabah saatlerinde pankart açarak eyleme başlayan 2 işçiye, Tek Gıda-İş Sendikası Orta Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Ayhan Saraç, Tek Gıda-İş sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya ve sendika yöneticileri destek verdi. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldığını iddia ettiği işçilerin işe geri alınmasını isteyen Saraç, sonuç alana kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti.

Tek Gıda-İş sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya ise konuşmasında, Dimes ailesinin TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB ve benzeri veya herhangi bir örgütlü işveren kuruluşlarına üye olma hakkı olduğu gibi, çalışanlarında aynı yasalara sendikalı olma hakkı olduğunu ifade etti. Karlıkaya, "Bizler anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil, amacımız çalışanların kaderlerinin işverenin iki dudağı arasından çıkarmak ve sömürü düzenine son vermektir" dedi.

Fabrika binası dışında yaşanan gelişmeler sonrasında ise değerlendirmelerde bulunan Dimes Yönetim Kurulu Başkanı Ali Diren, işvereni ile işçisi ile Dimes'in bir aile olduğunu, işçilerin her türlü sosyal haklarının verildiğini dile getirdi. Diren, artık dünya markası olan Dimes'in böyle yanı olamayacağını belirterek, "Bu olan hadise tamamen münferit. Bu yapılan eyleme yüksek derecede katılım olsaydı, bu eylemi yapan arkadaşların haklı olduğunu ortaya çıkarırdı. Biz işçimize Türkiye ortalamasının üzerinde bir ücret politikası uyguluyoruz. Çalışanların hepsi sigortalı ve mesai ücretleri veriliyor. Burada elektronik ortamda dakikalar hesap edilerek çalışanlara hakkı veriliyor. Böyle bir eksiklik olsa bugüne kadar çoktan bunlar ortaya çıkardı. Böyle bir olay yok" diye konuştu.

Diren, ayrıca sendika başkanı ve çalışanların kendileriyle böyle bir oluşum için önceden girişimlerinin olmadığını, yapılanları doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 16:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN GÜLMEZ IP: 88.238.117.xxx Tarih : 24.11.2007 22:03:56

Sayın CHP milletvekilimize saygıyla.