6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Diyaliz hastaları hayata döndü

Tokat'ta, günlerdir diyalize bağlanamadıkları için ölümle burun buruna gelen hastaların tedavisi devam ediyor.

Kent merkezine bağlı yaklaşık 35 kilometrelik köy yolunun yoğun kar yağışı kapanması sonucu köyde mahsur kalan diyaliz hastaları İl Jandarma Komutanlığı ve Türk Telekom ekiplerinin yaklaşık 7 saatlik çalışması sonucu paletli kar aracıyla kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Hemodiyaliz Hekimi ve Başhekim Yardımcısı Dr. Muharrem Ünal, diyaliz hastalarının bir gün daha geç kalsa hayatını kaybedebileceğini söyledi. Ünal, "Cuma günü hastanemizde diyalize alınan hastalarımız köylerinde mahsur kalınca kendileri ile irtibata geçildi. Az sıvı almaları şeklinde kendilerine uyarıda bulunduk. Son görüşmemiz de hastaların durumunun kötüye gitmesi sonucu İl Jandarma ekipleri, İl Özel İdaresi ve Türk Telekom yetkilileri Valimiz Dr. Recai Akyel'in talimatlarıyla harekete geçti. Uzun süren kurtarma çalışmalarından sonra hastalarımız saat 20.00'de diyaliz merkezine getirildi. Eğer hastalarımız bugünde ulaşamasaydık aşırı sıvı yüklenmesi ve üremiden kaybedecektik" dedi.

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Kaya, Yeşilyurt, Almus, Artova ilçelerinden 7 hastanın köy yollarını kapalı olması nedeniyle hastanede misafir edildiğini, köy yolları açılana kadar tedavinin devam edeceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 18:24:42
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 18:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lewent demir IP: 78.163.137.xxx Tarih : 22.02.2008 19:43:52

türk telekom, jandarma vs. diosunuz asıl bunların bedelini il özel idaresi ödüyor bunu neden sölemiosunuz. Türk telekom araçları kiraya werior eğer adını duyurmak istiosa kira almasında görüyüm delikanlıyı