3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Doğalgaz iletim çalışmaları başlıyor

Tokat Belediyesi ile Tokat-Amasya Doğalgaz Dağıtım AŞ (TAMDAŞ) yetkilisi arasında şehir içi doğalgaz iletim çalışmalarını başlatacak protokol imzalandı. 

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, 2008 yılı sonu itibariyle Tokat’ta tüm bölgelere doğalgaz verilecek ortamın oluşturulacağını söyledi. Bu hafta içerisinde şehir içi doğalgaz hattı çalışmalarının başlatılacağını belirten Başkan Çiçek, "Doğalgaz çalışmaları bu hafta içinde fiilen başlayacak. Nisan ayı içinde de bir tören yapacağız. Çarşamba günü Amasya'da Enerji Bakanımızın katılacağı bir tören yapılacak. Geçtiğimiz gün de Turhal ilçemizde çalışmalar başladı. Protokol gereği önce il merkezlerinde sonra ilçelerde yapılacak. BOTAŞ'ın ana hat çalışmaları da başlamış olacak. İnşallah yüzümüzün akıyla hem Belediye olarak hem yüklenici firma olarak çok fazla sorun çıkmadan bu işleri 2007 yazında ve inşallah 2008 yazında, iki yılda, tamamen bitirmiş olacağız. Tahminen şunu söyleyebilirim, BOTAŞ'ın yapacağı ana hat çalışmalarına paralel olarak inşallah 2007 sonunda şehrin belirli bölgelerine doğalgaz verebileceğiz ama 2008'in sonunda şehrimizin tamamı doğalgaz kullanacak" dedi. 

Başkan Çiçek, her güzelliğin bir külfeti olduğunu ifade ederek, "Doğalgaz yeraltından geçmek zorunda. Dolayısıyla asfalt, parke ne varsa bir çok bölgede bu çalışmalar halkımızı bir ölçüde rahatsız edecek. Bir taraftan nimetlere sevinirken, diğer tarafta bunun külfetleri altında zaman zaman ezilebileceğiz, dolayısıyla şimdiden bu tür çalışmalarda firmamıza başarılar, halkımıza da sabır diliyorum" diye konuştu. 

TAMDAŞ Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, Tokat'ta 6 gün içinde çalışmalara başlayacaklarını belirterek, "Tokat-Amasya doğalgaz olarak 8 yerleşim bölgesi mevcut. 2 il ve 6 ilçede toplam 40 milyon dolarlık bir yatırım yapmış olacağız. Bunun 10 milyon doları Tokat için olacak. 22 Mart’ta bizim şartnamemize göre BOTAŞ, yüklenici ile ana hat iletim hattının sözleşmesini imzaladığı tarihten itibaren başlıyor. 6 ay içinde il merkezlerinde çalışmaya başlamış oluyoruz. Ama biz Tokat'ta 6. ayda değil de 6. günde işe başlamış olacağız. Bu Tokat için sevindirici, en azından sezonu kaçırmamış olacağız. BOTAŞ, gaz arzını sağladıktan sonra biz de şehirde gaz arzını sağlayacağız, onun da takibini yapacağız. BOTAŞ'ı beklemeden sistemimizi hazır hale getireceğiz. BOTAŞ, gazı verir vermez biz de şehirde dağıtacağız" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, TAMDAŞ Bölge Müdürü Mustafa Karabacak ile protokole imza attı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 18:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSMAİL İNAN IP: 212.175.115.xxx Tarih : 29.03.2007 15:01:10
yarabbi çok şükür. Bu doğal gazın gelmesi ne kadar güzel bişey.Allah sebep olandan yapanlardan razı olsun.:)