6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Doğalgaz meşalesi yakıldı

Turhal Belediyesi tarafından Avrupa Birliği'nden alınan 2 milyon euro hibe kredi ile yaptırılan içme suyu projesinin açılışı ve ilçede kullanılmaya başlanılan doğalgazın meşalesi törenle yakıldı.


Tokat'ın Turhal ilçesine yapılan törenlerin ilki içme suyu projesinin Kayacık Mahallesi'nde bulunan Scada kontrol merkezinde yapıldı.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, projedeki amaçlarının ilçenin uzun yıllar sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlamak olduğunu ifade ederek, 2035 yılına kadar içme suyu sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi. İlçe Müftüsü Ali Aslan'ın yaptığı duanın ardından açılış kurdelesini Başkan Gözen, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Şenyurt Belediye Başkanı Orhan Özkayıt'la beraber kesti. Açılıştan sonra tesisi gezen protokol ve davetlilere içme suyu projesinin proje koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Can bilgi verdi.


Turhal Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende ise doğalgazın meşalesi yakıldı. Doğalgaz meşalesini Başka Gözen, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek birlikte yaktı.


Sahne şovu için yakılan 'volkan' diye tabir edilen patlama sonucu yaşanan kazada AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ile 13 kişinin yaralanması sonucu ertelenen konser programı ise törenlerin arından yapıldı. Başkan Gözen sahneye çıkıp karanfil atarken, 14. Kültür ve Sanat Festivali içerisinde yer alan konserde meydana gelen patlama sonucu hafif yaralanan çocuklara da çeşitli hediye vererek bir daha böyle kazaların olmaması temennisinde bulundu. Daha sonra sahne alan İsmail YK, seslendirdiği parçalarla Turhallılara coşturdu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğru söz IP: 85.107.50.xxx Tarih : 18.11.2008 19:35:05

doğalgaz haberi tokat'ın yavaş yavaş geliştiğini göstermektedir. Kazada ihmali olanlara ne yapılmış? haber yarım...Geçmiş olsun dileklerimle.Saygılar...