7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Doğru: Çiftçi ölüyor!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, çiftçiye acilen müdahale edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çiftçi ölüyor, gübresi, ilacı ve diğer girdilerin hepsinde müthiş bir şekilde artış var" dedi.

MHP Tokat İl Başkanlığı tarafından yönetime katılan yeni üyelerin tanıtıldığı birlik ve beraberlik yemeği Anadolu Kafe'de verildi.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Zeki Kurt, 65'e çıkardıkları yönetim kurulu ile yerel yönetimler çalışmalarında plan ve programlarını gözden geçireceklerini söyledi.

Yerel Yönetimler seçimlerinde hedeflerinin Tokat Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlıklarını ve İl Genel Meclisi üyeliklerini almak olduğunu ifade eden Kurt, "Hedeflerimizi gerçekleştirerek, Tokat'ın MHP'nin kalesi, özü olduğu şeklinde mesaj vermek istiyoruz. O nedenle burada toplanmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Doğru, çiftçinin artık traktörüne 50 YTL'lik mazotu koymanın mücadelesini verdiğini belirterek, "Çiftçi ölüyor. Gübresi, ilacı ve diğer girdilerin hepsinde müthiş bir şekilde artış var. Çiftçi diyor ki: 'Eğer acil şekilde destek sağlanmaz ise üretimden tamamen çıkacağız.' Beraberinde açlık almış başını bekliyor. Hükümetin acil olarak Ziraat Bankası, Tarım Kredi ve elektrik borçlarının en azından faizini kaldırılmalı ve Bağ-Kur ve sigortaya tanınmış olan ödeme kolaylığını çiftçiye de sağlamalı. Yani çiftçiye acil müdahale edilmesi gerekiyor. Ayrıca işçinin durumu da perişan. İlimiz içinde acilen önlem alınmalı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 12:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?