30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Dolandırıcılara karşı uyarı!

Tokat'ta son bir yılda yaşanan 180 bin TL kontör-para dolandırıcılığı olayına karşı polis uyarı broşürü dağıttı.

Türkiye'de artarak devam eden kontör-para dolandırıcılığına karşı vatandaşı uyaran polis, telefonda kendini polis, savcı vb. tanıtarak kontör-para isteyenlere itimat edilmemesi istedi.

Tokat'ta son olarak aralık ayında bir esnaf kendini komiser olarak tanıtarak, "Klonlanan telefon hattınızdan terör örgütleri ile görüşülmüş. Bunu düzeltmemiz için kontör-para yollamanız gerekiyor" şeklindeki sözleri üzerine 52 bin TL para çıkardı. Emekli maaşını yanı sıra kredi çekip borçlanarak ödeme yapan şahsın polise başvurması ile ise paranın az bir miktarı kurtarılabildi. Yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşı bilinçlendirmek için harekete geçen Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Alipaşa Camisi önünde cuma namazı çıkışı vatandaşlara uyarı broşürü dağıttı.

Broşürlerde şu bilgilere yer verildi: "Sizleri telefonla arayarak kendisini emniyet müdürlüğünden aradığını söyleyerek; Hesaplarınıza terör örgütlerinden para gönderilmiş. Terör örgütleri tarafından sizin adınıza telefon hattı çıkartılmış, adınıza çıkartılan telefon hatlarıyla devletin üst düzey görevlileri tehdit edilmiş veya taciz edilmiş. Telefon hatlarınız veya kredi kartlarını kopyalanmış" şeklinde sizden verdikleri hesap numaralarına para yatırmanızı TC kimlik numaraları veya cep telefonlarına kontör-para göndermenizi isteyenlere aslan inanmayınız. Aksi halde dolandırılıyorsunuz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 18:13:13
Güncelleme :6 Ocak 2012 Cuma 18:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?