3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Domates altın yılını yaşıyor

Tokat'taki domates üreticileri, hem ürünün rekoltesinden hem de 40-50 YKr arasında seyreden fiyattan memnun.

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle sebzeler arasında en çok talep edilen domateste ateş düşmüyor. Tokat domatesinin piyasaya girmesiyle birlikte domateste yaşanan fiyat zammı yerinde kalırken, fiyatlar aşağı düşmüyor. Tokat'ta üreticiden 40-50 YKr arasında satışa sunulan domates marketlerde 75 YKr ile 1 YTL arasında değişen oranda fiyatlarla tezgahlarda alıcı bekliyor.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, Türkiye'de yaşanan kuraklığa rağmen bölgede ciddi bir kayıp söz konusu olmadığını belirterek, "Domates fiyatlarının ortalama 40-50 YKr arasında seyretmiş olması üreticiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmaktadır. 2007 yılında Kazova'da kurulan 3 adet Domates Üretici Birliği ile Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, valiliğimiz öncülüğüyle üreticilerin kaliteli üretim ve taban fiyat uygulamalarını doğrudan takip etmeleri hedeflenmiştir. İlçeler ve belde belediye başkanlıkları, yaş sebze ve meyve hallerinde düzenli ve fiyat sapmalarını önleyecek uygulamaları öne çıkarmaları konusunda sıkı denetim yapması sağlanmaktadır" dedi.

Kavak, 2007 yılı üretim sezonunda Merkez ve Turhal İlçe Domates Üreticileri Birlik Üyeleri İyi Tarım Uygulamaları prosedürlerine göre üretim yapmak üzere sözleşme imzaladığını belirterek, "Böylece 2008 yılında AB kriterlerine uygun üretim yapılarak Tokat ilinde üretilen meyve ve sebzeler dünya pazarlarında tüketicilerin istifadesine sunulacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 14:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?