6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Domates fiyatı mercek altında

Tokat'ta, domates fiyatları geçen yıla oranla düşüşe geçerken, bu düşüşün nedenleri masaya yatırılarak çözüm noktasında çalışma başlatıldı.


Vali Dr. Recai Akyel başkanlığından yapılan toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Tokat Belediye Başkanı Doç Dr. Adnan Çiçek, GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı, İl Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Belde Belediye Başkanları katıldı. Valilik Kütüphanesi'nde yapılan toplantıda başta domates olmak üzere yaş sebze ve meyvenin fiyatının korunması ve pazarlanmasının gerçekleştirilmesi, üretici ve çiftçilerin alın terinin karşılığını alabilmesi için fikir alışverişi toplantısı yapıldı.


Vali Akyel, geçen sene yaş sebze ve meyve konusunda, başta fasulye, biber olmak üzere şeftali, kiraz ve üzüm konusunda çok iyi bir fiyat olduğuna dikkat çekerek, "Ancak bu sene ki fiyat farklı oldu, epeyce düştü. Biz gelecekte başta domates, yaş sebze ve meyve olmak üzere ziraat ürünlerinde Tokat'ın Türkiye'nin gıda ambarı olacağı iddiasını öne sürüyoruz. Gerçekten de çok verimli topraklarımız ve bu üretim konusunda belli kültür ve geleneği oluşmuş arkadaşlarımız var. Biliyorsunuz zirai üretimin iki yönü var. Üretim ve pazarlama. Tokat'ta üretim aşamasında çok iyi durumdayız. Ancak pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Bu toplantıda Tokat'ın ürettiği başta domates olmak üzere yaş sebze ve meyvenin nasıl pazarlanacağı, nasıl satılacağı konusunda bir fikir alış-verişinde bulunacağız. Alınan kararları bir toplantı tutanağı olarak belirleyeceğiz. Sonra da eylem planı oluşturarak harekete geçeceğiz" dedi.


Vali Akyel, bugün için taban fiyat belirleme gibi bir çalışmaları olmadığını ifade ederek, "Global olarak makro düzeyde yaşadığımız sıkıntıları görüyoruz. Geçen sene çok iyiydi fiyat, bu sene düşük. Ürettiklerimizi nasıl kolay satarız, hangi konularda neyimiz eksik, onları konuşacağız. Taban fiyat belirleyelim mi, belirlemeyelim mi? O, bu toplantıdan sonra ortaya çıkacak" diye konuştu.
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 15:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?