6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Domates yüz güldürecek

Türkiye genelinde yaşanan aşırı sıcaklar tarım arazilerini etkilerken, Tokat'ın domateste altın yılını yaşması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılı aratmayan bir kuraklıkla mücadele eden Türkiye'de aşırı sıcaklar tarladaki sebze ve meyveyi vurdu. Tokat'ta ise bir süre önce başlayan domates hasadından çiftçi umutlu. Aroması ve damak tadı ile kendinden söz ettiren Tokat domatesinin, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda sulama imkanları ve iklim şartları nedeniyle kuraklıktan etkilenmemesi bekleniyor.

Rusya ile yaşanan domates krizinin aşılmasından sonra artmaya başlayan domates fiyatlarının ise aşırı sıcaklıklar nedeniyle yaşanan kuraklığa bağlı olarak daha da yükselmesi bekleniyor. 13 yıldır sebzecilik yapan Ali Aydoğdu, Tokatlı domates üreticisinin bu sene yüzünün güleceğini söyledi. Tarlada 40 YKr ile 60 YKr arasında tarlada satışa çıkan domatesi şuan marketlerde 1 YTL'den satıldığına dikkat çeken Aydoğdu, "Bu sene Akdeniz'de çöl sıcakları mahsulü etkiledi. Tokat domatesi para yapacak" dedi.

İl Tarım Müdürü Ünal Koçak ise, iklimsel olarak Tokat'ın şu an bir sıkıntısı olmadığını ilerisi için ise yorum yapmanın henüz erken olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağlar somuncu IP: 78.167.178.xxx Tarih : 24.07.2008 01:06:23

inşallah domates para eder de çiftcimizin yüzü güler