6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

DP Genel Başkanı Soylu Tokat'ta

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Başbakan Erdoğan'ın Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a karşı sözlerine değinerek, "Bildiğin bir şey varsa da açıklamıyorsan, buradan Türkiye'ye haykırıyorum namertsin arkadaş namertsin" dedi.


DP Tokat İl Kongresi, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile İşeri Petrol Tesisleri'nde yapıldı. Açık havada bulunan salonda yapılan kongrede partililer sıcak hava nedeniyle gölgeye geçerek kongreyi izlerken, konuşmacılar da gölgeye yerleştirilen kürsüden partililere hitap etti. Kongrede aday olmayan DP İl Başkanı Osman Alparslan'ın veda konuşmasının ardından DP İl Başkanlığı görevine aday olan İrfan Alpat ile Mevlüt Zülfükaroğlu birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen DP Lideri Soylu, konuşmasında ülke gündemindeki ön sıralara çıkan konulara değindi. Soylu, kamuoyuna yansıyan Dişli ve Deniz Feneri olayının öne çıkarıldığını ifade ederek, "Göreceksiniz bu AK Parti bu Fener'in karşısında dili tutulacak. Bu Fener gibi nice Fenerler çıkacak. Bu Fener gibi ne yolsuzluklar ortaya konulacak. Bunların tutar hiç bir tarafı yok. Bunların hakkından gelmezsek, tarih, millet bu ülke karşında sorumlu olacağız. Sayın Başbakan, Anayasa Mahkemesi koridorlarında milletin iradesini esir olarak
bırakmıştır. Aman kimse bir şeye dokunmasın, yapmasın, söz söylemesin" diye konuştu.


Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a eleştiri oklarını yönelten Soylu, "Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nden kurtuldun. Sen bu Doğan işini falan da atlatırsın. Çünkü dört ayağının üzerine düşmeyi beceriyorsun. Peki bu Süleyman Soylu'dan nasıl kurtaracaksın. Bunu anlat bakalım. Başbakan diyor ki; 'Sana cumartesi-pazara kadar müsaade, açıkladın açıkladın, açıklamazsan ben açıklarım.' Sayın Başbakan bütün Türkiye'yi bir hafta kilitledin. Tokat'tan sesleniyorum sana eğer bildiğin bir şey varsa, o cumartesi-pazar açıkladıkların bize hikaye geliyor. Eğer sen bu milletin bir tek kuruşunun bir tarafa gittiğini biliyorsan, eğer sen Aydın Doğan hakkında, Doğan Holding hakkında bir şey biliyor da açıklamıyorsan ve bu ülkede insanları bir haftadan beri malıyla, mülküyle, içiyle, idaresiyle sadece ve sadece kendi hedefin için kendi eline geçirdiğin güçle insanlara bir partizan baskıyla beraber bir baskıyı ortaya koymak amacıyla bu sözü söylüyorsan ve bildiğin bir şey varsa da açıklamıyorsan, buradan Türkiye'ye haykırıyorum 'Namertsin' arkadaş 'namertsin.' Tertemiz bir insan olarak karşınızdayım. Arkamda bir tek kara leke yok. Bunlarla hesaplaşmayı milletim adına yapmak için varım. Ama sizden bir kuvvet bir güç bekliyorum. Sizden beklediğim bu kuvvet Tokat'ı yeniden Demokrat günlerine kavuşturmaktır. Yeniden ayağa kaldırmaktır" diye konuştu.


Parti olarak yeni bir tüzük hazırladıklarını bu tüzükle kendine tanınan yetkilerin yüzde 70-80'nin tabana, teşkilata devrettiğini belirten Soylu konuşmasına şöyle devam etti:
"Artık liderlerin iki dudağı arasından oluşan bir siyaset anlayışını reddediyorum. Türkiye'yi titretecek yeni bir siyaset anlayışının oluşmasını istiyorum. Yargı denetiminde ön seçim gerçekleşecek. Artık milletimizin acaba kimi getirecekler, kimi atayacakları diye beklemediği bir sistemin kurulduğu bir sistemin oluşturulduğu hepimizin o sisteme tabi olduğu siyaset anlayışını oluşturmaya çalışıyoruz."
Soylu, yaklaşık bir saat süren konuşmasının ardından kongrede il başkanlığına aday olan iki adayla kucaklaşarak birliktelik mesajı verdi. Soylu'nun kongreden Ankara'ya karayolu ile geçeceği bildirildi

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?