7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Duble yol çalışmaları sıkı takipte

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Erbaa ilçesinde devam eden duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Tokat-Amasya üzerinden geçen Uluslararası D-100 karayolunun Erbaa-Taşova hattı üzerinde bulunan yolun 14 kilometrelik bölümünde hummalı çalışma devam ediyor.

15 milyon YTL keşif bedeli ile ihale edilen duble yol çalışmalarında toprak işleri sanat ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması için 100 kişilik ekip gece-gündüz çift vardiya usulü çalışıyor. Yapılan çalışmaları beraberinde Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ile birlikte Amasya-Tokat il sınırına kadar giderek yerinde inceleyen Vali Akyel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Amasya-Taşova il sınırı ile Tokat-Erbaa arasında kalan 14 kilometrelik yolda duble yol yapım çalışmalarının üstlenildiğini ifade eden Vali Akyel, "Duble yol çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Önümüzdeki ay içerisinde 14 kilometrelik yolu tamamlamayarak hizmete sunmayı planlıyoruz. Başbakanımızın talimatıyla bu işe başladık. Hükümetin acil eylem planı içerisinde ülkemizde duble yol yapım çalışmaları son sürat devam ediyor. Tokat Vilayeti olarak da biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Tokat'ta yol standartlarının geliştirilmesi gerekse duble yol yapımına devam ediyoruz" dedi.


Vali Akyel, duble yolların yapımı hem maliyet olarak çok fazla, hem de yapım aşamasında zorlukları olduğuna dikkat çekerek, "Yolun en iyi kalitede ve uzun ömürlü olması için gerekli alt yapı çalışmalarını hassasiyet gösteriliyor. Yoldaki mevcut ham toprak kepçe ile kazınarak alınıyor ve başka tarafa alınıyor. Saf nitelikte dolgu malzemesi ile kaplanıyor. Yolda aşırı tonajdan, kullanımdan dolayı çökmenin olmaması için alt zemine önem veriliyor" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sweet IP: 88.232.199.xxx Tarih : 22.10.2008 23:00:08

türkiyede yol çalışması en yavaş ilerleyen il tokat . sayın valim tokat kızıliniş yoluna tam 10 yıl oldu. hala bitmedi. yolda bir levha tokat sivas yolu acil eylem planı. tam 4 yıl oldu . o yolda ( geyraz mevkii ve civarı ) tek bir çalışma yok. kızılinişte o yolu yapan müteahhitin aldığı para külliye haram. tokat ın ne valisi ne milletvekilide o yolla hiç ama hiç ilgilenmyo. kış geliyo. hala kamyonlar o yolda oyalanıyo. birgün 2 taş örüyolar . birgün biraz kum. allah rızası içi şu yolla biraz ilgilenin.