6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Dünya Meteoroloji Günü

Tokat Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, günümüzde süper bilgisayarlar sayesinde çok geniş ve tutarlı hava tahminleri üretildiğini kaydetti. 

Vali Dr. Recai Akyel, 23 Mart Dünya Meteoroloji günü dolayısıyla Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin ve beraberindekileri makamında kabul etti. Vali Akyel'e günün anısına çiçek takdim eden Şahin, Meteoroloji'nin her geçen gün teknolojiyi daha iyi kullanarak hava tahminlerinde tutarlılık oranını yükseltmekte olduğunu kaydetti. Şahin, bu konuda desteklerini esirgemeyen Vali Akyel'e teşekkür ederek, "Her geçen gün gelişen hassas meteorolojik gözlem sistemleri, teknolojik gelişmelere paralel olarak uydulardan faydalanması kısa sürede önemli hava olaylarının ve bulutların takibi ile uzaydaki gözlerimiz haline gelmiştir. Sayısal metotlarla hava tahmini günümüzde süper bilgisayarlar sayesinde çok geniş ve tutarlı hava tahminleri üretiyor olmalarıyla kara, hava, deniz ve dış uzayda kurulu bulunan bütün meteorolojik gözlem şebekesi daha tutarlı tahminler ve güvenilir yarınlar için insanlığın hizmetine sunulmuştur" dedi. 

Vali Akyel ise meteorolojik verilerden vatandaşın, çiftçinin istifade etmesini isteyerek, "Çünkü meteorolojik verilen etkisi çok önemli. Buna göre vatandaşımızın tedbir alarak hareket etmesi en doğrusu. Günümüzde Türk Meteorolojisi çok bilimsel, teknik çalışıyor. Tahminlerin tutarlılık oranı yüksek. Bu anlamda meteoroloji mensuplarının bu günü kutluyorum. Vatandaşlarımızdan isteğimiz küresel ısınmanın yaşandığı günümüzde suyu iyi kullanması, özellikle tarımda damla sulamaya geçmesi önemli" diye konuştu. 

Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla ayrıca Bayındırlık Salonu'nda brifing verildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?