7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Dünyanın en şerefli askerleri

Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, kısa dönem erlerin yemin töreninde yaptığı konuşmada, Türk askerinin insanlık tarihi boyunca ülkesini ve milletini esaret altında bulundurmayan dünyanın en şerefli ve en güçlü askeri olduğunu belirtti.


Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 323. kısa dönem 69 acemi er, törenle yemin etti. Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda yapılan törene Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koç, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Kemal Sekücü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, daire müdürleri ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, jandarma kısa dönem erler ant içti. Ant içme töreni sırasında asker aileleri duygusal anlar yaşadı. Yemin töreninin ardından acemi eğitimleri sırasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu ise, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk askerinin insanlık tarihi boyunca ülkesini ve milletini esaret altında bulundurmayan dünyanın en şerefli ve en güçlü askeri olduğunu kaydetti. Albay Tosunlu, "Bu yüksek şeref şuanda sizlere korunmak üzere verilmiştir. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancım tamdır. Ne mutlu vatan ve millete hizmet edecek evlat yetiştiren anne ve babalara. Ne mutlu vatan ve millet bayrak uğruna seve seve hayatını feda etmek için yemin eden genç Mehmetçiklere. Ne mutlu Türk'üm diyerek Atatürk'ün yolunda milletine hizmet etmek için vazifeye koşanlara" diye konuştu.


Albay Tosunlu'nun yaptığı konuşmanın ardından 323. kısa dönem erlerin tören geçişi yaptı. Tören geçişi sonrasında aileleri ile kucaklaşan askerler sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 14:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şaban IP: 212.175.112.xxx Tarih : 4.11.2008 11:17:19

KOMUTANIMIZIN 1990LI YILLARDA VAN DA ASKERİ İDİM.KENDİSİ MERT BABACAN BİR KOMUTAN OLUP.ZARANIN CANOVA KÖYÜNDENDİR.