6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Durak noktası olacak

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Komana Antik Kenti'nde ki kazılar tamamlandığında, Gümenek'in durak noktası olacağını söyledi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Gümenek Mesire Alanı Rekreasyon Projesi ile piknik alanlarının yanında jimnastik aletlerinin bulunduğu spor alanları, voleybol, basketbol sahaları, koşu ve yürüyüş parkurları, festival alanı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış otopark alanı bulunacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Yılmaz, Komana Antik Kenti'nde ki kazılar tamamlandığında, Gümenek'in bir durak noktası olacağını belirterek, "Proje hazırlanırken mevcut ağaçların korunmasına özen gösterildi. Havuz alanı ağaçların seyrek olarak bulunduğu alanda organik olarak tasarlandı. Kafeterya da havuzun formuna uygun olarak yerleştirildi. Gümenek Mesire Alanı Rekreasyonu Projesi tamamlandığında vatandaşlarımız hafta sonları ve tatil günlerinde bu alana geldiklerinde sabahtan akşama kadar hoş vakit geçirmelerini sağlayacak şekilde gerekli tüm alanlar yapılacak. Bu alanlar modern kent elemanlarının unsurlarıyla donatılacaktır" dedi.

Ayrıca Yeşilırmak'ın mesire alanı kısmının ıslah çalışmalarının Devlet Su İşleri tarafından devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2011 Cuma 11:41:07
Güncelleme :16 Aralık 2011 Cuma 11:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mithat IP: 78.174.151.xxx Tarih : 27.12.2011 15:59:11

Ağaçlar mı korunmuş. Ben ancak gülerim. O güzelim koca koca ağçları bir bir kestiler. Hiç mi vicadnınız sızlamadı o canım ağaçları keserken, kendi gözlerimizle gördük, traktörlere yükleyip yükleyip götürdüler...Yazık, çok yazık...