3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Dürüstlüğün böylesi polisi usandırdı

Tokat’ta pazar yerinde bir bayan cüzdanı bulan yaşlı adam, sivil polis memurlarına cüzdanını vermek istemeyince ilginç olaylar yaşandı. Cüzdanı sahibine vereceğini söyleyen yaşlı adam, polisi uzun süre uğraştırdı.

Tokat’ın Sulu Sokak Çarşısı’nda kurulan pazar yerinde pazarcılık yapan Hüseyin Altıntaş (75), tezgahının hemen yanında bir cüzdan buldu. Altıntaş’ın o sırada yoldan geçmekte olan bayanlara cüzdanlarını kaybedip kaybetmediğini sorduktan sonra, cüzdanı cebine koymasıyla başlayan olay, içinden çıkılmaz bir hale dönüştü.

Olayı gören bayanlar, cüzdanın içersinin yüklü miktarda para olduğunu iddia ederek durumu polise bildirdi. Pazar yerine gelen sivil polis, memurları kimliğini göstererek yaşlı adamdan cüzdanı sahibine teslim etmek için vermesini istedi.

Fakat yaşlı adam polise inanmayarak, "Ben sizin polis olduğunuzu nereden biliyim. Beni hükümete götürün orda teslim ederim. Beni öldürseniz de korkmuyorum" diyerek cüzdanı vermek istemedi.

Esnaf, "Bu devletin polisine güvenmiyor musun? Utanmıyor musun?" diye tepki gösterdi. Polisin kimliğini göstermesine rağmen sivil polislere inanmayan yaşlı adam, olay yerine çağrılan resmi üniformalı polislerin gelmesiyle ikna oldu.

Bir süre resmi üniformalı polis memurlarıyla otomobil içersinde görüşen Altıntaş, sonunda sivil polis memurlarına cüzdanı teslim etti. Cüzdanın içerinde yapılan incelemede 30 YTL, 4 dolar ve 1 adet çeyrek Cumhuriyet Altını çıktı. Polis, cüzdanın içersinden çıkan resim ve adreslerden yola çıkılarak sahibine ulaşmaya çalıştı.

Öte yandan, yaşlı adam da polisle birlikte Erenler Mahallesi’nde ikamet eden cüzdanın sahibini bulmak için yola çıktı. Adrese ulaşıldığında ise bayan, cüzdanını kaybettiğini polisten öğrendi. Altıntaş, okur yazarlı olmadığını ifade ederek, "Böyle bir olay başımdan İzmir’de geçti. Cüzdanı verdim gitti. Cüzdanı vermeyecek olsam, içinden parayı alır kaldırıp hemen atardım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 16:42:57
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 11:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?