30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Eczacılar beklemede

41. Bölge Tokat Eczacı Odası Başkanı Muhammet Ali Durmaz, anlaşma yapılacağına inandığını ifade ederek, "Ama sözleşme yapılamadığı takdirde bizim karşılıksız olarak ilaç verme gibi bir yükümlülüğümüz olamaz" dedi.

Türk Eczacıları Birliği'nin sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan protokolü feshederken, protokolün yenilenmemesi halinde 2 Şubat'tan itibaren vatandaşların parayla ilaç almak zorunda kalması bekleniyor. 41. Bölge Tokat Eczacı Odası Başkanı Muhammet Ali Durmaz, SGK'nın Türk Eczacılar Birliğini devreden çıkararak, eczanelerle tek tek sözleşme yapmak istemekte olduğunu ileri sürerek karşı çıktı.

Anlaşmaya varılacağına inandığını belirten Durmaz, "31 Aralık 2008 tarihi itibariyle devletle olan anlaşmamız bitti. Fakat basına sanki eczacılar sözleşmeyi feshetti gibi yayınlanmakta. Buradaki olay devletin eczacılarla sözleşme yapmak istememesinden kaynaklanmaktadır. Yoksa biz ekmeğimizi eczacılıktan kazanıyoruz. Halka hizmet vermeme gibi bir işlevimiz kesinlikle söz konusu olamaz. Bizim görevimiz sağlık hizmeti sunumu yapmaktır. Ama burada SGK Türk Eczacılar Birliği'ni devreden çıkararak, eczanelerle tek tek sözleşme yapmak istemektedir. Bu konuda bizim Bağ-Kur deneyimimiz var. Bu konun olumsuz sonuçlandığı görülmüştür. Onun için sözleşme merci Türk Eczacılar Birliği'dir. Ama sözleşme yapılamadığı takdirde bizim karşılıksız olarak ilaç verme gibi bir yükümlülüğümüz olamaz. Buna eczacıların gücü de yetmez. Ben anlaşmaya yapılacağına inanıyorum" dedi.

Muayene ücretleri konusunda büyük sorun yaşadıklarının altını çizen Durmaz, "Vatandaşa biz bunu izah edemiyoruz. Vatandaş, 'bizi siz mi muayene ettiniz de parasını alıyorsunuz' diyor. Eczacının vermediği hizmet olan muayene ücretini alması kesinlikle yasaktır. Biz sadece kendi işimizi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?