6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Eczacılar dert küpü

41. Bölge Tokat Eczacı Odası Başkanı Eczacı Muhammed Ali Durmaz, acil ilaçlar dışındaki tüm ilaçların serbest eczaneler tarafından verilmesi gerektiğini savunarak, "Yatan hasta ilaçlarının hastanelerden verilmesi, devlet eliyle zincir eczane açılması anlamına gelmektedir" dedi.

41. Bölge Tokat Eczacı Odası 3. Mali Genel Kurulu eczacılar odasında yapıldı. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan 41. Bölge Tokat Eczacı Odası Başkanı Eczacı Muhammed Ali Durmaz, yatan hasta ve günübirlik tedavi ilaçlarının hastanelerden verilmesini eczacının hak kaybı olarak değerlendirdi.

Günübirlik tedavinin kaldırılması gerektiğini, yatan hasta ilaçlarının sınırlandırılması ve acil ilaçlar dışındaki tüm ilaçların serbest eczaneler tarafından verilmesi gerektiğini savunan Durmaz, "Yatan hasta ilaçlarının hastanelerden verilmesi, devlet eliyle zincir eczane açılması anlamına gelmektedir. BUT talimatının daha anlaşılır olması reçetelerdeki hataların telafi edilmesi için eczanelere iadesi gereklidir. Son yapılan sözleşme ile bu konuda iyileştirmeler yapılmıştır. Provizyon sisteminin özellikle gün içinde arızalanması, yavaşlaması eczacıyı zor durumda bırakmaktadır. Bu konunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Eczane enflasyonunun önlenmesi için gereğinden fazla olan ve popülist politikalarla açılan eczacılık fakültelerinin büyük çoğunluğu kapatılmalarıdır. Eczacı geçinebilmek için reçete başına meslek hakkı almalıdır" dedi.

İlaçta reklama halkın sağlığını ve parasını kaybedeceği için karşı olduklarını söyleyen Durmaz, "İlaç eczanede eczacı tarafından verilir ve kullanımı öğretilir. Eczane dışında ilaç satımı eczacının uzmanlık alnına saldırıda bulunulmasıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 17:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah karabulut IP: 85.99.70.xxx Tarih : 21.09.2008 03:33:29

valla doğru söze ne hacet gayet doğru noktalara parmak basmış eczacı bey. malatya ya eczacılık fakültesi açarlar hoca ankaradan uçakla gider ne anlamı var yani?