30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Efsane güreşçi unutulmadı

Türkiye'ye, Dünya Serbest Güreş Şampiyonalarında en çok altın madalya kazandırarak 4 kez Dünya Şampiyonu olan efsanevi güreşçi Hüseyin Akbaş, ölümünün 23. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çevreli Beldesinde Hüseyin Akbaş'ın mezarı başında yapılan anma törenine Vali Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan, merhum Hüseyin Akbaş'ın çocukları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Yılmaz, Tokat Valiliği ambleminde güreş tutan iki kişi olduğuna dikkat çekerek, "Başka valilik ambleminde güreş tutan kişi yok. Bu amblemleri yaşatan, oluşturan işte bu büyüklerimiz. Onun için bu insanlar için ne yapsak azdır. Bu yıl file organizasyonunda yapılacak olan uluslar arası müsabaka Hüseyin Akbaş'a yakışır şekilde yapılacak. Bu insanlar bizim, gençlerimizin örnek alamsı gereken insanlar" dedi.

Hüseyin Akbaş'ın kızı Semra Akbaş, kendileri kadar çevreli halkı ve Tokatlının da merhum Akbaş'ı özlediğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua yapıldı. Törenin ardından Vali Yılmaz ve beraberindekiler Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde miniklerin serbest güreş müsabakalarını izledi.

Minik güreşçiler 8-13 yaş arasında yapılan müsabakalar ilgi gördü. Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden güreşçilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 14:06:43
Güncelleme :16 Şubat 2012 Perşembe 14:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?