3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenler evsiz

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, eğitim çalışanlarının yüzde 57'sinin kendine ait evi olmadığını ifade ederek, "Öğretmenler Günü'nde, eğitim çalışanının gerçek sorunları tartışılsın, 100 binlerce eğitim çalışanının sosyal ve ekonomik sorunlarına çözüm üretilsin" dedi.

Tokat'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitim çalışanları, Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi tarafından Öğretmenevi'nde verilen yemekte bir araya geldi. Yemekte eğitim çalışanlarının problemleri gündeme geldi. Başkan Çağlar, boş hamaset nutuklar yerine, tüm eğitim çalışanlarının sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi çözümler üretilmesi istediklerini kaydetti. Öğretmenler Günü'nde eğitim çalışanının gerçek sorunları tartışılması ve 100 binlerce eğitim çalışanının sosyal, ekonomik sorunlarına çözüm üretilmesini isteyen Çağlar, "Eğitim çalışanlarının yüzde 90'ı borç içinde, borçlu yaşatacaksınız, yüzde 25'ini ikinci bir işe mecbur edeceksiniz sonra da 'öğretmenliğin kutsallığından', 'onurlu bir meslek olduğundan' söz edeceksiniz. Bu ne yaman çelişki değil mi?" diye sordu.

Çağlar, eğitim çalışanlarının yüzde 57'sinin kendine ait evi olmadığını belirterek, "Bir eğitim çalışanı 20 yılda çalışarak ev sahibi olabiliyor. Kredi kartı borcu olmayan eğitim çalışanı yok gibi. Aydınlık bir Türkiye için çalışan eğitimciler her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Eğitim çalışanlarına, geçmiş dönem kayıpları da telafi edilmek suretiyle insan onuruna ve mesleki niteliklerine yakışır ücret ödenmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 16:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?