3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Eğitimciler eylemde

Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Ali Limoncu, "Artık idareci olmak için sınav, liyakat, hak etmek gibi adil kriterler de ortadan kaldırılmıştır" dedi. 

Türk Eğitim-Sen Tokat Şubesi tarafından 'eğitimcilere' yönelik basın açıklaması yapıldı. Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Ali Limoncu, eğitim çalışanlarının kazanılmış haklarının elinden alındığını ileri sürdü. Artık öğretmene hasta olmak ya da hasta çocuğunu doktora götürmenin pahalıya patlayacağını iddia eden Limoncu, "Çünkü önceden iki saat ücreti kesilen öğretmenlerimizin bundan böyle tam 6+1 saati kesilecektir" dedi. 

Limoncu, artık idareci olmak için sınav, liyakat, hak etmek gibi adil kriterlerin de ortadan kaldırıldığını ileri sürerek, "Tek geçerli kriter mevcut siyasi iktidarın ve sendikanın yandaşı görünmek olmuştur. Bazı illerde idarecilik atamaları duyuru yapılmadan atamalara izin verilmiştir. Tüm eğitim çalışanlarına duyuru yapmadan yangından mal kaçırırcasına sessiz sedasız atamalar yapılıyor. Soruyorum sizlere sayın valimize, milli eğitim müdürümüze böyle bir adaletsiz uygulamayı neden başlattınız" şeklinde
konuştu. 

Türk Eğitim Sen Tokat Şubesi'nin basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 19:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?