7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Eğitimcileri yine sorunlar bekliyor

Eğitim Bir Sen Tokat Şube Sekreteri Şaban Ceylan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında da eğitim çalışanlarını birçok sorun beklediğini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi basın mensuplarına genel durum değerlendirmesi yapan Ceylan, toplam 14 milyon 115 bin öğrencinin ders başı yapacağını söyledi. İlköğretim, ortaöğretimin ve yükseköğretimin birbirinden etkilenen pek çok sorunu mevcut olduğunu ifade eden Ceylan, geçmişte olduğu gibi bu dönemde de eğitimi ve çalışanlarını birçok sorun beklediğini ileri sürdü.

Ceylan, "Verilecek eğitimin niteliği açısından eğitime ayrılacak kaynak sıkıntısı, derslik yetersizliği, bölgeler arası öğretmen açığındaki farklar, okulların ödenek ve hizmetli ihtiyacı, kalite seviyesinin yükseltilememesi, eğitimin ezberci ve sınavda soru çözmeye endeksli halde olması; eğitimi verecek öğretmen açısından, öğretmenlerin özlük hakları, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik gibi birçok sorun önümüzde duruyor. Bunların yanı sıra öncelikle çözülmesi gereken başka sorunlar da bulunuyor. Örneğin, yönetici atama konusundaki kaos sürüyor. 30 bin civarında idareci vekaleten görev yapıyor. Bu konuda sınav esaslı, liyakata dayalı bir yönetmelik hazırlanarak mağduriyetlerin önüne geçilmelidir" dedi.

Ceylan, katsayı engelinin aşılması gerektiğini ifade ederek, "Binlerce öğrenciyi mağdur eden haksız, adaletsiz katsayı uygulaması hala çözüme kavuşturulamadı. ÖSS'de meslek liselilerin aleyhine uygulanan katsayı engeli nedeniyle söz konusu okulların öğrenci sayısı giderek düşerken, düz liselerin kapasitesi ise sağlıksız şekilde artıyor. Bu engel kaldırılmalıdır. Katsayı engelinin aksine, meslek liselerinin teşviki için ilave puanlar verilmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan can IP: 88.232.197.xxx Tarih : 6.09.2008 21:27:10

Amanin Bakın şu konuşana. Sorunları anlatıyorlar. Muhalefetteler ya! 8 Yıldır Milli Eğitimi yönetmekteler. Bakanlığın Taşra Teşkilatı konumundalar. Hep bizim olsun diyorlar. Çıkmışlar birde sorunları anlatıyorlar. Çözünsene kardeşim milli eğitimin sağ kolusunuz. Kime dert yanıyorsunuz. Hadi diğer sendikalar konuşsalar neyse. Şimdi herkes sizden. Sizin üyeniz olmak için can atıyorlar. Ya hükümet değişirse. O zaman sizde geminizi terkedersiniz. Hem de ilk olarak. Neyse Herkes Herşeyi Biliyor. Saygılar