3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Ekmek parası kazanmak zor

Geçimini boyacılık yaparak sağlayan işçiler, toz bulutu içinde beyaza bürünmelerinden hiçte şikayetçi görünmüyor.

Tokat'ta yeni yapılan bir binanın boya işini alarak çalışan boyacılar, saten alçı çektikleri duvarı zımparalarken elleri, yüzleri ve saçları beyaza büründü. Beyaza bürünen boyacılar akıllara, maden ocağında çalışan işçilerin siyahla kaplandığı görüntüleri getirdi.

Ekmek parası kazanmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha bu fotoğraf karesi ispatlamış oldu. 20 yıldır boyacılık yapan 36 yaşındaki Seyfettin Delican, beraberinde Adem Delican ve Ayhan Algın ile günlük 9 saat çalışıyor.

Günlükleri yaklaşık 30-40 YTL'ye gelen boyacılar, işlerinden memnun. Ancak kış mevsimi nedeni ile işlerin durgunlaştığını ifade eden boyacıların tek şikayeti ise soğuk havalar.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 11:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAFET ÖZDEMIR ASRIN AGASI selemen yaylasi IP: 87.178.76.xxx Tarih : 12.12.2007 23:42:32

seyfettin ve adem bey nasilsiniz insallah beni hatirlamistirsiniz adem bey ben resadiyenin demircili kasabasindanim resadiyede benim insaatta calismistik selamlarimi sunu yorum eger zamaniniz olursa ikinci ve ücüncü ayda cekmeceye yapmis oldugum insaatta islerimiz olacaktir insallah calisiriz selamlar MURAFET ÖZDEMIR SELEMEN YAYLASI ASRIN AGASI