3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Elektrik hatları yeraltına alınacak

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal'da elektrik hatlarının yeraltına alınması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve bunu sağlayacaklarını söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesi Boyacılar Mahallesi sakinlerinin sık sık meydana gelen elektrik kesintileri ve buna bağlı olarak da elektrikli ev aletlerinin bozulmasından şikayetçi olduğunu belirten Ali Gözen, TEDAŞ'la yaptıkları görüşme sonrasında eski direklerin tamamının yenilenmesi ve bu bölgenin aydınlatması çalışmalarının sözünü aldıklarını kaydetti.

Ayrıca şehir merkezinin elektrik hatlarının bir bölümünün de kısa bir süre sonra yeraltına alınması çalışmalarının başlayacağının müjdesini veren Başkan Gözen, "Bunlar için gayretimiz devam ediyor. Geçen hafta TEDAŞ yetkilileri bu iş için ödeneğin bittiğini söylediği zaman hemen Ankara'da girişimlerimizi yaparak Turhal'a acilen 500 bin YTL yeni bir ödeneğin gönderilmesini istedik. Çok yakın zamanda elektrik hattının yeraltına alınmasını da sağlayacağız. Ama bildiğiniz gibi bu bölgelerde elektrik direkleri tamamen perişan bir vaziyetteydi. Yarısı kırılmış, yarısı patlamış, çatlamış çirkin bir görüntüydü. O görüntüyü giderip burada ki insanların sağlıklı elektrik kullanımını ve elektronik cihazlarının yanmamasını sağlamak için böyle bir girişim oldu. TEDAŞ yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 18:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?